teknikjobb.se

Systemtekniker till Skip EL Kiruna Underjordsgruva

Företag LKAB
Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Systemtekniker till Skip EL Kiruna Underjordsgruva

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen Norra Gruva Bergtransport NGB har i uppgift att krossa och transportera råmalm efter uppsatta produktions- och kvalitetsmål. Vi ansvarar för att på ett säkert och hållbart sätt leverera malmen från gruva till vår kund Sovringsverket. I sektionens uppdrag ingår även att underhålla fasta anläggningar från tappning, spårnivå, krossning samt uppfordringsanläggningen. Sektionen består av sju arbetsplatser med ca 190 anställda, som har drift, underhåll och processtyrning som primära arbetsområden. Här hittar du oss på Skip el, vi ansvarar tillsammans med vår mekaniska motsvarighet för underhållet och utvecklingen av gruvans bergspel, så kallade Skipar. Vi består av ett tjugotal medarbetare som utgår från vår arbetsplats på 814 metersnivån. Vårt uppdrag sträcker sig från gruvans djup och hela vägen till bergets topp och präglas av samarbete och ett inkluderande arbetsklimat.

Om tjänsten

Vi söker nu vår nästa Systemtekniker. Hos oss är du en del av vår grupp med erfarna och engagerade systemtekniker/ingenjörer och elektriker som tillsammans ansvarar för det driftnära underhållet av våra el- och automationsanläggningar. I tjänsten ingår beredskap

Arbetet utgår i huvudsak mot bergspelen underjord och innebär att bedriva förebyggande och avhjälpande underhåll på elektriska anläggningar, övervaknings, styrsystem och säkerhetssystem samt processmätutrustningar.

Som Systemtekniker/systemingenjör hos oss stödjer du produktionsenheten med automationsfunktioner och har utrymme för att skapa ständig utveckling genom optimering och implementering av ny teknik (el, instrument, processystem). Du agerar som en av våra experter i olika förbättrings- projektgrupper samt som sakkunnig vid haveriutredningar. Vi ser också att du på ett öppet sätt delar med dig av din kunskap och insikt i ny teknik och nya funktioner till dina kollegor. Här har du möjlighet att ta del av och utveckla unika tekniska lösningar och vara en del av vårt arbete för framtidens gruvdrift och LKAB:s spännande omställningsresa.

Dina kvalifikationer

Den vi söker skall ha erfarenhet inom yrket, vara ansvarstagande, flexibel och kunna arbeta självständigt. Kunskaper inom processtyrsystem, ställverk, drivsystem, instrumentering och svagströmsanläggningar, samt projektledning är meriterande. Likaså är erfarenhet om gruvspel och dess anläggningar (konstruktion, funktion, styr/regler, säkerhetssystem, service och underhåll) högt meriterande.

Du har lägst gymnasial utbildning med inriktning automation (styr och regler) eller motsvarande erhållen arbetslivserfarenhet. Körkort B är ett krav.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2021-02-28.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Produktionschef Petri Angeli 070 342 2713.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 070 374 4932

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Dela detta jobb

Systemtekniker till Skip EL Kiruna Underjordsgruva

LKAB