teknikjobb.se

Systemoptimerare – Vattenfall Värme

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Systemoptimerare – Vattenfall Värme

Enheten Operation Engineering på Vattenfall Värme Sverige har som uppgift att stötta produktionsanläggningar med teknisk kompetens, utredningar och underlag till investeringsprojekt m.m.

Vi söker nu en systemoptimerare som kommer att ha en avgörande roll i att optimera vår verksamhet utifrån ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Tjänsten innebär bland annat att genomföra energitekniska beräkningar och dra slutsatser av dessa för våra anläggningars bästa ekonomi- och miljöprestanda.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som systemoptimerare

  • Ansvara för Vattenfall Värme Sveriges databas där all produktionsdata loggas och sparas.
  • Driva arbetet med att utveckla, bredda användningen och upprätthålla produktionsdatabasen tillsammans med anläggningarna.
  • Möjliggöra digitalisering genom att driva projekt där du bidrar med teknisk kunskap, men även med grundläggande IT-kunskaper.
  • Systemoptimera anläggningar utifrån tekniskt och ekonomiskt perspektiv
  • Stödja anläggningar i budgetprocessen
  • Stödja i ekonomisk optimering kopplat till anläggningsutveckling och investeringsprojekt

Dina kvalifikationer som systemoptimerare
u har en högskoleingenjörsexamen eller högre med inriktning mot energisystem. Det är meriterande med kunskaper inom något programmeringsspråk, kostnadskalkylering samt med vana att använda beräkningsprogram för optimering. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Du har förmåga att jobba med komplexa frågeställningar där det krävs förståelse för både tekniskt- och ekonomiskt perspektiv. Du är självgående i ditt arbete och jobbar strukturerat för att nå uppsatta mål. Du är noggrann men med en förmåga att inte fastna i detaljer, utan kan särskilja de viktiga från de mindre viktiga detaljerna.
Vidare är du bra på att samarbeta med andra och ta in olika synpunkter samt skapa och underhålla relationer.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en utmanande roll med goda möjligheteter till personlig utveckling. För oss är det också viktigt med balans mellan arbete och fritid. Resor till våra anläggningar inom Sverige är en naturlig del av arbetet.

Placeringsort: Flexibel.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Olsson, tfn 070-675 42 82.
För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko 070 253 28 96.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 16 maj 2021. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.

#LI-JM1

Dela detta jobb

Systemoptimerare – Vattenfall Värme

Vattenfall AB