teknikjobb.se

Systemkonstruktör inriktning mot process

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Systemkonstruktör inriktning mot process

Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?    
Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.

Teknikavdelningen inom Business Unit Fuel, Engineering & Projects söker en erfaren systemkonstruktör med inriktning mot process som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen.
   
Arbetsuppgifter
Som systemkonstruktör kommer dina främsta arbetsuppgifter bestå av att:
  
• ta fram konstruktionsunderlag inför detaljkonstruktion, vilket innebär att identifiera krav och konstruktionsförutsättningar, bryta ner kraven och ta fram funktioslösningar på systemnivå samt utvärdera uppfyllnad för de olika konstruktionslösningarna.

• bidra med erfarenheter kring funktioner, systemlösningar och kostnadsuppskattningar i ett tidigt projektskede vid framtagande av nya eller vid ändringar av befintliga anläggningar.

• bidra till verksamhetsutveckling genom att forma arbetet inom funktionsområdet

Beroende på din egen bostadsort kommer du att tillhöra någon av enheterna Anläggningsteknik Öst eller Anläggningsteknik Väst. Oavsett placeringsort arbetar vi i en matrisorganisation som innebär att du ingår i en grupp med närhet till din hemvist geografiskt samtidigt som du verkar inom ett eller flera teknikforum med inriktning mot ditt/dina specifika kompetensområde/n som sträcker sig från öst till väst.
  
Kvalifikationer

• Civilingenjör eller motsvarande inom en för arbetet relevant inriktning

• Mer än 10 års relevant yrkeserfarenhet

• Erfarenhet av konstruktionsarbete

• Förståelse för drift- och underhållsperspektiv

• Erfarenhet av arbete som konstruktionsledare inom processutformning är meriterande liksom arbete med konstruktionsverktyg såsom CAD/BIM

• Arbetslivserfarenhet från processindustrin ser vi också som meriterande

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

• Körkort B
   
Du som person
Vi söker dig som är analytisk, kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbete. Du har en god helhetssyn och har lätt för att arbeta i team. Vidare är du ansvarstagande, har en positiv inställning och vill bidra till att utveckla verksamheten efter uppsatta mål.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i tekniska projekt som möjliggör en fossilfri framtid som till exempel en säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av utbränt kärnbränsle eller satsningar inom vätgas. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.  

Location Solna, Gävle, Uppsala, Västerås, Nyköping eller Oskarshamn. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.  

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Johan Sandström 072-712 98 40. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Caroline Grammenos 072-224 97 01.

Fackliga representanter för denna tjänst är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 
 
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 15 augusti 2021.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.

#LI-CB1 

 

Dela detta jobb

Systemkonstruktör inriktning mot process

Vattenfall AB