teknikjobb.se

Systemkonstruktör inriktning el/automation till Forsmark

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-07-24

Ansök nu

Systemkonstruktör inriktning el/automation till Forsmark

Nu har du som har ett brinnande intresse för el och automation chansen att lära dig mer om hur ett kraftverk fungerar i rollen som systemkonstruktör. I denna roll är det du som kommer fram till vad dina kollegor på övriga avdelningar ska göra i samband med förändringar av utrustning i anläggningen. Gillar du att arbeta med frihet under ansvar samtidigt som du får hjälp av specialister i branschen? Då ser vi fram emot att få läsa din ansökan!

Om tjänsten

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Forsmarks tre reaktorer har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion. Anläggningarna är konstruerade för att leverera svensk el långt in på 2040-talet.

I tjänsten som systemkonstruktör kommer du att tillhöra gruppen för systemkonstruktion inom el- och kontrollutrustning, där du har sällskap av 12 kollegor. Det är en grupp med blandad kompetens och erfarenhet vilket gör att du både har sällskap av kollegor som jobbat några år samt specialister. Du samarbetar också med andra konstruktörer, projektledare, tekniska samordnare, inköpare samt personal från underhållsavdelningen.

Du erbjuds

 • Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion

 • Möjligheten att arbeta i många olika typer av projekt där du får kontakt med kollegor från flera olika avdelningar på Forsmark

 • Fokus på din utveckling med stöttning av en mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i diverse olika projekt, stora som små, som handlar om el- och automationsförändringar i anläggningen. Din del i ett mindre projekt skulle kunna handla om styrning och signalering utav en pump, ventil eller dylikt. Ditt uppdrag är att sammanställa den information som olika enheter på Forsmark behöver inför genomförandet av ändringar på anläggningen.

Detta arbete innebär exempelvis:

 • Konstruktionsspecifikationer - Ett omfattande arbete där du tar fram rapporter och utredningar för att få fram ett slutresultat. Du gör den övergripande konstruktionslösningen, logikscheman samt tar fram bildunderlag för programmering.

 • Provning - Du kravställer vilka prover som ska utföras i anläggningen och är delaktig i utförandet.

 • Revisionsarbete - Under revisionerna på Forsmark är du ofta delaktig i att genomföra de förändringar som du arbetat med.

 • Granskning av montage - Du kommer också kunna vara delaktig i granskning av montaget, där du kollar mot montageunderlaget att allt är rätt inkopplat.

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom automation, elektroteknik, elkraft, el eller teknisk fysik

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då mestadel av dokumentation och kommunikation sker på svenska men även kan förekomma på engelska.

Det är meriterande om du har kunskaper om automation i system som ABB eller Siemens.

Som person är du:

 • Samarbetsvillig

 • Ansvarstagande

 • Självgående

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

 • Start: September eller enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Forsmark

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Dela detta jobb

Systemkonstruktör inriktning el/automation till Forsmark

Academic Work