teknikjobb.se

Systemingenjör – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Systemingenjör – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
 
Vill du arbeta i en dynamisk roll där du får möjligheter att utvecklas? Är du en initiativtagande person som vill arbeta självgående? Vattenfall Vattenkraft söker nu en Systemingenjör som vill utvecklas tillsammans med oss!
 
Din roll som Systemingenjör
Som Systemingenjör kommer du, inom funktionen övervaka och styra via fjärr, att arbeta med:
 
• Stöd, support och förvaltning
• Analys och ständiga förbättringar
• Utveckling
av arbetssätt, standarder & applikationer. Du kommer primärt att arbeta som expertstöd till våra produktionscentraler men även mot andra delar i verksamheten.
 
I denna position kommer du även få möjligheten att vara med på resan med uppgradering till nästa generations SCADA-system vid våra produktionscentraler, där du kommer få möjligheten att vara delaktig hela vägen från förstudie/design till drift/förvaltning.
 
Du kommer ingå i en geografiskt utspridd grupp med fokus på att stödja & supporta produktionsenheten tillsammans med ytterligare tre systemingenjörer, två optimeringsingenjörer och sex utvecklingsingenjörer (produktion).
 
Dina kvalifikationer som Systemingenjör
Vi söker dig som har en universitetsexamen med relevant inriktning, eller andra erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Du har tidigare erfarenhet från arbete med SCADA-system & Unix. Har du tidigare erfarenhet av vattenkraftproduktion eller arbete i produktions-/driftcentral är det meriterande.
 
För att trivas med det här arbetet så söker vi dig som både kan arbeta självständigt och i grupp. Som person är du analytisk och utvecklingsorienterad. Här kommer du att ställas inför olika frågor och problem som prövar din initiativ- och samarbetsförmåga. Resor ingår i denna tjänst och systemberedskap kommer att vara aktuellt, främst gällande support via fjärr. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska.
 
Mer information
Placeringsorter för tjänsten är Vuollerim eller Bispgården (annan placeringsort kan diskuteras).
 
För mer information om arbetet kontakta rekryterande chef Benny Stenström tfn 070-571 98 05.
Om du har frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Yasmina Björnström tfn 073-056 19 37
 
Fackliga representanter är Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Med hjälp av dina kunskaper kan vattenkraften bidra till ett flexiblare och grönare 

Dela detta jobb

Systemingenjör – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB