teknikjobb.se

Systemingenjör kontrollutrustning

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Systemingenjör kontrollutrustning

Vill du vara med och utveckla och förvalta kontrollutrustningssystem på Forsmarks Kraftgrupp? Då kan du vara den vi söker!

I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet i minst 20 år till. Våra tre reaktorer står för en sjättedel av Sveriges elproduktion, vilket motsvarar ett års elbehov för tre städer av Stockholms storlek.

Enheten Automationsteknik arbetar med konstruktion, utveckling och förvaltning av kontrollutrustningssystem och processnära datorsystem. Nu söker vi en ny medarbetare till vår enhet som har ansvar för kontrollutrustningssystem på Forsmarks Kraftgrupp.

Arbetsuppgifter 

I rollen ansvarar du för ett specifikt systemområde inom kontrollutrustning på våra tre reaktorer samt ytterområde. Du har en sammanhållande funktion för inventering av åtgärder i syfte att säkra anläggningarnas framtida drift, funktion och status inom beslutad budget.

I arbetsuppgifterna ingår att, inom ditt systemområde, inneha rollen som beställare av projekt med kontakter både internt på Forsmark och externt med leverantörer.

Du initierar utredningar, analyser, utbyten av komponenter samt projekt med syfte att utveckla och vidmakthålla anläggningarna.

Du förväntas även vara en aktiv deltagare i arbetet med att utveckla metoder och arbetsprocesser.

Att du är drivande i arbetet med att förvalta anläggningarna genom att arbeta med framtagning av systemhälsorapporter är något som vi ser som en självklarhet. Till din hjälp har du dina kollegor inom gruppen samt representanter från drift, underhåll och teknikavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör inom kärnkraftsteknik, elektroteknik eller motsvarande, alternativt har en teknisk utbildning på gymnasienivå kombinerat med arbetslivserfarenhet inom kontrollutrustning. Vi ser det som meriterande om du har anläggningskännedom och/eller erfarenhet av arbete från kärnkraftsbranschen. Ett krav är att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och ansvarsområden och du känner personlig tillfredsställelse i att uppnå goda arbetsresultat. Du är en lagspelare som har lätt för att skapa relationer i syfte att skapa gott samarbete med kollegor. Du trivs med och är duktig på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Med din noggrannhet och uthållighet är du medarbetaren som kommer med goda och strategiska lösningsförslag inom så väl tekniskt som ekonomiskt helhetsperspektiv. Vi tror att du drivs av ett genuint intresse för teknik. Du bör trivas i en roll där vidareutveckling av arbetsrutiner för att förenkla och effektivisera vår verksamhet är en naturlig del.

Vi erbjuder dig

Hos oss på Forsmark får du ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Enheterna för elkraft och kontrollutrustning arbetar ständigt med kunskapsåterföring.

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!

Placeringsort Forsmark.

Det finns även möjlighet till distansarbete i den mån arbetet tillåter det.

Det går bussar som anländer till Forsmark varje vardag kl. 07:15 och åker därifrån kl. 15:45.

Välkommen med din ansökan senast den 23 mars 2019.

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

I din ansökan får du gärna svara på följande frågor:

• Varför söker du den här tjänsten?

• Vilka förväntningar har du på vårt företag?

• Vad gör dig perfekt för just den här tjänsten?

För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chef Lars Wahlberg, 070-224 66 75

Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Ingela Ström, 072-588 21 45

Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Robin Carlberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Systemingenjör kontrollutrustning

Vattenfall AB