teknikjobb.se

Systemdesigner Energisystem

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

Systemdesigner Energisystem

Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid?
På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker Vattenfall Värme en senior energispecialist som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen.
   
Det här är vi, dina nya kollegor
Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla integrerade energilösningar och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.  

I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla integrerade energilösningar och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi erbjuder även integrerade energilösningar till fastighetskunder. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.

Om rollen
Just nu söker vi en Systemdesigner för Energisystem med fokus på integrerade områdeslösningar som kan analysera förutsättningar och rekommendera optimala energilösningar som bidrar till ett hållbart samhälle och god lönsamhet för Vattenfall och våra kunder. Vi står inför en spännande resa där ditt bidrag är viktigt för att stödja utvecklingen inom energisektorn mot ett minskat klimatavtryck och ökad grad av cirkularitet.

Dina främsta arbetsuppgifter
• Ansvar för att säkerställa hållbar teknisk och kommersiell design.
• Ansvar för modeller för analys av optimal energilösning utifrån förutsättningarna.
• Du driver tekniska och kommersiella förstudier samt föreslår och motiverar lösningar för kundens/områdets energisystem.
• Du föreslår innovativa energilösningar med fokus på värme, kyla och ånga samt dessa energislags integration och samverkan med el som bidrar till fossilfritt liv utan att kompromissa på kostnadseffektivitet, säkerhet eller kvalitet.
• Du leder uppdrag och projekt även efter förstudiefasen med detaljering av föreslagen design fram till konkret tekniskt och kommersiellt kunderbjudande. Uppdragens storlek kan variera från små, där arbete sker i stort sett på egen hand, till mycket stora, där du deltar i ett större projektteam och leder en grupp av både interna och externa tekniska medarbetare genom projektets olika faser.
• Du arbetar i nära samverkan med Kund, Säljare och Affärsprojektledare innan, under och efter projekten. Du jobbar hand i hand med Kundansvarig för affärens bästa.
• Du följer upp genomförda projekt efter drifttagande och bistår med analys och förbättringsförslag vid behov samt aktiv erfarenhetsåterkoppling till förstudie- och projekteringsfas i andra projekt.
• Du driver framtagandet av verktyg/modeller för design och analys av alternativa val.
• Du säkerställer att föreslagen design har hantering och hållbarhet över livscykeln.
• Du agerar som gränssnitt mot andra Vattenfall team som bidrar till framtagande av nya lösningar eller modeller, tex Asset Management, Vattenfalls Forskning och Utvecklingsavdelning mfl
• Du driver standardisering på ett sätt som gör att vi kan återanvända tidigare genomfört arbete samtidigt som vi har flexibilitet att möta respektive områdes- och kunds behov.
• Du säkerställer att föreslagna lösningar håller hög kvalitet och är i linje med Vattenfalls styrande processer
• Du kravställer på de pusselbitar som krävs för att kunna leverera framtidens design.
 
Dina kvalifikationer
• Du har en Civilingenjörsexamen eller motsvarande inom relevant område
• Flera års arbetslivserfarenhet inom energiområdet
• Du är energispecialist med erfarenhet från att uppdragsleda tekniska projekt, framförallt i förstudie samt projekteringsfas.
• Du har erfarenhet inom design och optimering av energisystem. Du har god kännedom om tekniska framsteg på området samt lösningar i framkant. Du har erfarenhet från fjärrvärme, fjärrkyla, kyl-/värmepumpsteknik och energilager inklusive geoenergi.
• Kunskap om fastighetsenergisystem och styrteknik är meriterande.
• Du har med fördel erfarenhet av att bedöma optimala energilösningar, inklusive integration värme, kyla och el, för nya områden
• Du har med fördel erfarenhet av design, utveckling, konstruktion och/eller drift av värme- och kylanät i områden. Erfarenhet från lågtempererade och decentraliserade system är meriterande.
• Du har förmågan att analysera och beskriva den kommersiella påverkan av föreslagna tekniska lösningar och detaljer
• Du har en förståelse för affärsperspektivet och den ekonomiska påverkan de olika lösningarna har.
• Du har erfarenhet av att omsätta dina lösningar i detaljerade ekonomiska kalkyler och ställa priser.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 
Din profil
Du har hög teknisk kompetens i energisystem. Du är en driven lagspelare som trivs med många kontaktytor, både internt och externt. Som person är du analytisk, noggrann och är van att arbeta strukturerat.
  
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.
  
Placering: Solna.  

Nyfiken? Så här får du veta mer!
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ulrika Nyström, telefon 070 539 57 56. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Caroline Grammenos, telefon 072 224 97 01. Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran Karbin, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 2021-10-03.

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker löpande.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
#LI-JM1 

Dela detta jobb

Systemdesigner Energisystem

Vattenfall AB