teknikjobb.se

Svensk Kärnbränslehantering AB söker experter inom hydrogeologi/hydrologi

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-10

Ansök nu

Svensk Kärnbränslehantering AB söker experter inom hydrogeologi/hydrologi

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor. Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi flera nyfikna, drivande och engagerade hydrogeologer och hydrologer som vill vara med och göra en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Till avdelningen söker vi nu flera experter inom hydrogeologi/hydrologi som ser fram emot att ingå i ett team som tillsammans kompletterar varandra för att lösa nedanstående arbetsuppgifter.

Vad du kommer att göra?
Du kommer tillsammans med andra hydrogeologer och hydrologer att arbeta med frågor inom flera av följande områden:

  • Leda och styra hydrogeologiska undersökningar inför och i samband med uppförande av berganläggningar, vilket inkluderar utveckling av undersökningsmetoder, datainsamling, analys och modellering.
  • Ta fram platsbeskrivande modeller inom hydrogeologi/hydrologi, vilket även inkluderar metodutveckling.
  • Stödja arbetet med uppförande och drift av planerade berganläggningar
  • Delta i analysen och rapporteringen av säkerheten efter förslutning av SKB:s befintliga och planerade slutförvar, vilket även inkluderar metodutveckling
  • Planera, beställa, koordinera och utvärdera SKB-finansierad forskning och utveckling inom ämnesområdet som beställs vid universitet, högskolor och företag
  • Stödja verksamheten inom SKB med teknisk och vetenskaplig expertis i utredningar och beställningar

Arbetet innebär samordning och integration med experter inom andra områden, såsom till exempel geologi, geofysik, geokemi, ekologi och klimatologi. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.

Vi söker dig som har högre universitetsexamen med inriktning mot hydrogeologi, hydrologi eller ämnestransport i jord och berg. För några av de aktuella tjänsterna är det en fördel om du har doktorerat eller har motsvarande kompetens. Erfarenhet av numerisk modellering och kunskap om ett eller flera modelleringsverktyg inom de aktuella ämnesområdena är meriterande likväl som erfarenhet av att tillämpa din ämnesexpertis i anläggningsprojekt. Det är även en fördel om du har kunskaper inom något angränsande ämnesområde, exempelvis geologi eller geokemi.

För att lyckas med framdriften i de projekt och utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande, resultatorienterad och har förmågan att se helhetsperspektiv i komplexa och omfattande uppdrag. Din kommunikativa förmåga liksom goda samarbetsförmåga är mycket viktig då arbetet kräver interna och externa kontakytor. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ.

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chefer: Malin Mikic 070-325 01 99 och Mikael Gontier, 076-815 58 78. Rekryterare: Zanko Dasko, 0702-53 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna eller Östhammar

Tjänsterna kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. För denna tjänst kommer en säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 10 februari 2020 . Urval sker löpande, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Svensk Kärnbränslehantering AB söker experter inom hydrogeologi/hydrologi

Vattenfall AB