teknikjobb.se

Svensk Kärnbränslehantering AB söker expert inom ekologi

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Svensk Kärnbränslehantering AB söker expert inom ekologi

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor. Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi en nyfiken, drivande och engagerad ekolog som vill vara med och göra en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Till avdelningen söker vi nu en ekolog som ser fram emot att ingå i ett team som tillsammans samlar in, analyserar och sammanställer ekologiska data för användning i företagets arbete med miljöskydd på både lång och kort sikt.

Vad du kommer att göra

  • Planera, beställa eller själv medverka vid fältundersökningar
  • Sammanställa och analysera/utvärdera insamlade data bland annat rörande skyddade arter och andra angränsande ämnesområden
  • Författa och granska tekniska rapporter

Du kommer jobba både brett och smalt inom olika projekt, där arbetet kräver lyhördhet, god samordning och integration med experter från andra områden, som hydrologi, kvartärgeologi och kemi. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.

Vi söker dig som har universitetsexamen med inriktning mot ekologi eller miljövetenskap. Du har erfarenhet av statistisk analys och populationsmodellering gärna inom akvatiska ekosystem. Tidigare arbete med någon av de skyddade arter/organismgrupper som finns i Forsmarksområdet är meriterande. Även dokumenterade kunskaper inom hydrologi och kemi är meriterande.

För att lyckas med framdriften i de projekt och utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande, resultatorienterad och har förmågan att se helhetsperspektiv i komplexa och omfattande uppdrag. Din kommunikativa förmåga liksom goda samarbetsförmåga är mycket viktig då du både underhåller befintliga kontaktytor samt skapar nya, både internt och externt. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ. Att vara ödmjuk, både inför medarbetare och kommande utmaningar, ser vi som en självklarhet.

Då delar av arbetet kommer att utföras i vårt undersökningsområde i Forsmark i Östhammars kommun förutsätts du ha körkort och tillgång till egen bil.

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chefer: Malin Mikic 070-325 01 99
Rekryterare: Zanko Dasko, 0702-53 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna eller Östhammar

Tjänsterna kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 januari 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Dela detta jobb

Svensk Kärnbränslehantering AB söker expert inom ekologi

Vattenfall AB