teknikjobb.se

logga

Sundbyberg Avfall & Vatten AB söker senior VA-ingenjör

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Sundbyberg Avfall & Vatten AB söker senior VA-ingenjör

Sundbybergs stad är en av Sveriges snabbast växande städer. Staden är inne i en expansiv fas med planer på omfattande utbyggnad av såväl bostäder som infrastruktur. För att rusta oss inför expansionen har vi bildat ett vatten- och avfallsbolag som har helhetsansvaret för alla frågor kring vatten, avlopp och avfall.

Sundbyberg Avfall & Vatten AB (SAVAB) är ett kommunalt bolag vars ansvar är att på ett säkert och långsiktigt sätt leverera dricksvatten och ta hand om avloppsvatten från stadens invånare och kunder. Bolaget ansvarar också för att på ett miljömässigt hållbart sätt samla in avfall från stadens invånare och kunder. I ansvaret ingår att uppföra, äga, förvalta och underhålla alla stadens VA- och avfallsrelaterade anläggningar såsom pumpstationer, ledningsnät och stationära sopsugar. Bolaget har en egen driftorganisation som utför allt från mätarbyten till renovering i egen regi.

Om tjänsten
Som VA-ingenjör har du en viktig roll i Sundbybergs framtida utveckling. Sundbyberg är inne i en expansiv fas med flera stora exploaterings- och infrastrukturprojekt, såsom nedgrävningen av järnvägen i Centrala Sundbyberg och bygget av Tvärbanan i Rissne och Ursvik, men även förtätning och utbyggnad av nya stadsdelar.

Utmaningen att anpassa anläggningen för nästan dubbelt så många invånare i den till ytan minsta kommunen i Sverige gör att vi står inför flera större förändringar av våra systemlösningar. Ett VA-planearbete har påbörjats för att sätta riktningen och för att landa i de systemval som behöver göras, där separering av det kombinerade nätet i centrala delarna är en. Vår framtida utveckling gör att organisationen behöver vässas och fler specialister behöver anställas.

Vi arbetar tätt ihop med Sundbybergs stad och dess planerings- och projektorganisationer angående gemensamma exploaterings- och anläggningsprojekt. Som VA-ingenjör tillhör du projekt- och utvecklingsavdelningen som består av 13 engagerade medarbetare. Ditt arbete sker i nära samarbete med både interna och externa parter, medarbetare och projektledare.

Arbetsuppgifter
I rollen som senior VA-ingenjör bidrar du med din kunskap i den långsiktiga planeringen och utvecklingen av anläggningen och dess tillkommande delar. Nya systemlösningar behöver tas fram och byggas vilket gör att utmaningarna är stora och kraven på teknikkunskaper höga. Du deltar i framtagande av VA-plan, av nya systemlösningar, agerar även som stöd i kravställning till detaljplaner och som teknikstöd till våra projektledare vid projektering, upphandling och byggnation. Du delar med dig av dina kunskaper i vårt tekniska råd. Du ansvarar också för tydlig kravställning gentemot konsulter som du också kommer att jobba tätt ihop med samt granskning av deras framtagna handlingar.

Vi söker dig
För att lyckas i rollen som senior VA-ingenjör har du:

  • Relevant högskoleutbildningen eller likvärdigt inom området.
  • Kunskaper om och väl insatt i VA-lagstiftningen.
  • Minst 10 års erfarenhet från VA med fokus på projektering av ledningsnät, pumpstationer och tunnlar
  • Erfarenhet av komplexa tekniklösningar
  • Meriterande om du har erfarenheter från storstadsmiljöer

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du har intresse av att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter där du bidrar med din kompetens för att utveckla bolaget som helhet.

Som person är du analytisk och strukturerad. Du är självgående och planerar och prioriterar dina uppgifter på ett effektivt och ansvarsfullt sätt. För dig är det viktigt med kvalitet och långsiktigt hållbara resultat. Du känner dig trygg i rollen som VA-ingenjör och har god självinsikt. Eftersom rollen bygger på samarbeten är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och arbetar bra tillsammans med såväl interna som externa aktörer.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid i ett bolag som gör skillnad. Här får du arbeta med engagerande medarbetar som trivs och har roligt tillsammans. För oss är det viktigt att ha en bra balans mellan arbetsliv och vardag. Vi har en arbetskultur där vi hjälper och stöttar varandra och vi är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Hos oss får du bidra till samhället och vår misson: "det ska vara lätt att göra rätt".

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. Har du frågor rörande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren på 08-7642585.

Ansök senast den 22:a Augusti 2021. Intervjuer och urval sker löpande under augusti/september.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Nina Isaksen, Projekt- och utvecklingschef på 08-51833650.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Sundbyberg Avfall & Vatten AB söker senior VA-ingenjör

Jefferson Wells