teknikjobb.se

Studera till marintekniker 400 YH poäng (ca 2 år)

Ort
Utgår

2021-05-28

Ansök nu

Studera till marintekniker 400 YH poäng (ca 2 år)

Arena Yrkeshögskola är tillsammans med vårt systerföretag Arena Utbildning ledande på yrkesutbildning i Sverige. Vi har tusentals studerande inom vård och omsorg, barn och fritid, lager och logistik samt teknik och tillverkning. Vår verksamhet finns i bland annat Stockholm, Falun, Malmö, Borås, Västerås, Kalmar och Luleå. Dessutom har vi en egenutvecklad lärplattform som möjliggör flexibel utbildning i hela landet. 

Sista ansökningsdag: 2021-05-28P lats: Stockholm Jobbkategori: Tekniker Företag: Arena Yrkeshögskola

Är du intresserad av teknik, kundkontakt, båtar och motorer?

Då har du hittat rätt. Branschen skriker efter duktiga marintekniker, vilket innebär att du blir mycket eftertraktad när du studerat färdigt hos oss.

Börja plugga till marintekniker med start i september 2021. 

Utbildningen är under fyra terminer där teori varvas med mycket praktiskt utövande på skolans uppbyggda verkstad.

Under minst en fjärdedel av utbildningen är du ute på praktik på valfri ort, för att du snabbt ska komma in i arbetet vilket innebär att du bli väl rustad för arbetslivet. Många hittar sin framtida arbetsplats under praktikperioden, så därför är det viktigt att du visar framfötterna från dag ett.

Du behövs i branschen
Det finns goda utsikter på arbetsmarknaden för den som utbildar sig till marintekniker. Branschen står inför stora utmaningar. Stora drivkrafter som påverkar efterfrågan är den tekniska utvecklingen. Allt mer avancerad utrustning kräver högre krav på säkerhet, vilket i sin tur leder till fler kunder som behöver service. Generationsväxlingen spelar också stor roll. Många kunniga marintekniker går i pension de kommande åren och branschen skriker därför efter personal med rätt kompetens. Utöver detta så ökar försäljningen av fritidsbåtar vilket ytterligare eldar på behovet. I Sverige saknar man idag 1500 marintekniker och bara i Stockholm är siffran cirka 300. Detta innebär att du kommer att vara mycket eftertraktad efter att ha gått vår YH-utbildning. Med stor säkerhet går du direkt ut i jobb.

Sök utbildningen via länken nedan:

https://arenayrkeshogskola.se/utbildningar/marintekniker/

Ansvarig rekryterare
Sara Nordin
sara.nordin@marinkraft.se070-5292116

Dela detta jobb

Studera till marintekniker 400 YH poäng (ca 2 år)

Marinkraft Bemanning Sverige AB