teknikjobb.se

Diarienr:
GSN-2020-01675
Arbetsplats:
Enheten översiktsplanering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:

Sista ansökningsdag: 

Vill du arbeta med samhällsplanering i en kommun med tydlig målsättning att vara nationellt ledande inom innovativ och hållbar stads- och landsbygdsutveckling? Vi söker dig som vill bidra med och utveckla din kompetens inom översiktsplanering med fokus på naturmiljö och vatten!

Uppsala har ett aktivt och uppmärksammat klimat- och hållbarhetsarbete samt många spännande utmaningar inom samhällsbyggandet. Frågorna om naturmiljö och vatten är betydelsefulla för kommunens och regionens framtida livsmiljöer. Du blir en del av ett spännande team som tillsammans bidrar till att Uppsala blir ännu bättre inom ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Vi ansvarar för helhetslösningar i översiktsplaneringen och avvägningar mellan olika intressen. 

Ditt uppdrag

Som strategisk samhällsplanerare hos oss på enheten översiktsplanering blir du del av ett team med olika utbildningsbakgrund och stor bredd i uppdragen. Enheten har spännande utmaningar som hör ihop med den snabba förändringstakten och de höga ambitionerna för ett hållbart samhällsbyggande i Uppsala kommun. Nya stadsutvecklingsområden planeras och byggs och både staden och landsbygden ska utvecklas som en väl fungerande helhet, samtidigt som befintliga värden ska tas tillvara. Det ställer krav på att översiktsplaneringen både stämmer överens med de lokala politiska ambitionerna och de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Inom enheten pågår också ett arbete med olika strategiska program och riktlinjer som är kopplade till översiktsplanen, till exempel inom vatten- och naturmiljöområdet. Vi samverkar i kreativa nätverk inom kommunen, i regionen, nationellt och internationellt samt med olika forskarmiljöer.

Enheten jobbar även med samhällsplaneringsprojekt inom det så kallade Uppsalapaketet. Arbetet med en fördjupad översiktsplan för de sydöstra stadsdelarna pågår och ska möjliggöra en omfattande ny stadsbebyggelse med såväl social som ekologisk hållbarhetsprofil. Här är frågorna om vatten och naturmiljö av stor betydelse. Läs mer om Uppsalapaketet här

Som strategisk samhällsplanerare är du en del av översiktsplaneringen som drivs i samarbete med övriga kommunkoncernen. Du kommer att ha ansvar för att driva vatten- och naturmiljöuppdrag från kommunstyrelsen samt bidra till att utveckla arbetet med ekosystemtjänster. Inom enheten finns ytterligare strateger med liknande profil vilket möjliggör att sakfrågorna kan bedrivas på ett kreativt och effektivt sätt tillsammans i gruppen. Du ska även kunna driva projekt som ligger utanför detta sakområde. Läs mer om kommunens översiktsplanering här

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskole-/ universitetsutbildning inom samhällsplanering, landskapsarkitektur, hållbar samhällsbyggnad, kulturgeografi eller motsvarande utbildning som bedöms som relevant för tjänsten. Har du också specialistutbildning inom miljöområdet naturvård och vatten, forskarutbildning eller annan utredarkompetens är det meriterande. Det är även meriterande om du har projektledarutbildning eller annan ledarskapsutbildning. Du har erfarenhet av samhällsplanering inom sakområdet naturmiljö och vatten. Har du arbetat med översiktsplanering och/ eller detaljplanering är det meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av projektledning. 

Som person är du analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är van att samarbeta brett och med många aktörer och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du är initiativtagande och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta enhetschef Åsa Dahlin, 018-727 27 93, eller via epost: asa.dahlin@uppsala.se

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 67 05

Facklig företrädare:
Sampo Hinnemo, SACO, telefon 018-727 40 58

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: TillsvidareOmfattning: 100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Logo

Strategisk samhällsplanerare med inriktning naturmiljö och vatten

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-13

Ansök nu

Dela detta jobb