teknikjobb.se

Sprinklerprojektör till Nordiska Brand – ett ledande konsultföretag inom sprinklerprojektering!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-07-31

Ansök nu

Sprinklerprojektör till Nordiska Brand – ett ledande konsultföretag inom sprinklerprojektering!

Är du duktig på projektering och har ett intresse för brand-och sprinklersystem? Eller är du en nyutexaminerad ingenjör med en stor ambition att utvecklas? Då kan det vara dig vi söker! Nordiska Brand arbetar med flera spännande projekt och söker nu ytterligare en till två Sprinklerprojektörer. Här får du möjlighet att arbeta på ett företag med hög kompetens och som värdesätter kvalitet. Läs vidare och skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Nordiska Brand är ett ledande sprinklerkonsultföretag med drygt 20 anställda varav merparten är certifierade behöriga ingenjörer. Företaget levererar projekteringstjänster avseende automatiska sprinkler-och stigarledningssystem samt bedriver besiktningsverksamhet inom sprinkler och brandlarm. Vi på Academic Work söker nu för deras räkning en sprinklerkonstruktör med placering på kontoret i Solna.

Du erbjuds

 • En roll hos ett av Sveriges mest välrenommerade sprinklerkonsultföretag där du kommer att få arbeta med spännande och utvecklande projekt tillsammans med duktiga kollegor. Nordiska Brand arbetar också med de senaste programvarorna inom BIM och CAD och har den tydliga ambitionen att vara drivande i att utveckla nya arbetssätt inom sin bransch.

 • En arbetsgivare vars ambition är att erbjuda den bästa arbets-och utvecklingsmiljön för medarbetare som vill arbeta inom deras verksamhetsområde.

Arbetsuppgifter

I rollen som sprinklerkonstruktör kommer du att ingå i en av Nordiska Brands projekteringsgrupper och arbeta med projektering av sprinklerinstallationer olika byggprojekt. Du kommer att arbeta med flera projekt parallellt där kundmöten, projektering och problemlösning är en del av din vardag. Under projekteringsarbetet hanterar du som projektör viktiga frågor såsom systemutformning, produktval, hydrauliska beräkningar kostnadseffektivitet och byggbarhet.

Du kommer till exempel att arbeta med:

 • Projektering i BIM/3D miljö, främst MagiCad för AutoCad och Revit

 • Utplacering av sprinkler, projektering av rörnät, dimensionering och samordning
  tillsammans med byggnadsutformning och övriga konsultgrupper

 • Utformning enligt olika svenska och internationella regelverk

 • Tidsplanering inför uppdrag tillsammans med handläggare

 • Delta vid projekterings- och samordningsmöten samt platsbesök på olika byggarbetsplatser

 • Arbeta i nära dialog med projektens övriga konsulter såsom Arkitekter, VVS-konsulter och brandkonsulter

Vi söker dig som

Tjänsten passar dig som är mån om att leverera arbete av högsta kvalitet samt är genuint intresserad av att utvecklas och bli riktigt duktig inom sprinklersystem. Nordiska Brand söker dig som har förmågan att arbeta självständigt samt har ambitionen att utvecklas till Handläggande Projektör och på längre sikt till Certifierad Behörig Ingenjör Sprinkler.

För att lyckas i rollen tror vi att du:

 • Är utbildad civilingenjör eller ingenjör inom samhällsbyggnad eller design/byggteknik/VVS, alternativt har en motsvarande YH-utbildning

 • Har 1-5 års erfarenhet av VVS- eller sprinklerprojektering, alternativt att du saknar tidigare erfarenhet men har ett stort intresse att lära och utvecklas inom sprinklerbranschen

 • Är öppen, kommunikativ och har lätt för att samarbeta

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet utförs i båda språken

 • Har goda kunskaper och/eller intresse av 3D-projekteringsverktyg såsom AutoCad, MagiCad eller Revit

 • Har ett stort intresse för teknik och den allt snabbare digitaliseringen av byggprocessen

Som person är du:

Ansvarstagande på så vis att du tar självständigt ansvar för dina projekt och arbetsuppgifter samt levererar till utsatt tid. Eftersom att du kommer att hantera flera projekt parallellt är det av stor vikt att du är en stresstålig och strukturerad person med förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är även noggrann och förstår vikten av att följa de kvalitetsstandards som behövs i arbetet. Som Projektör samarbetar du med kollegor internt såväl med andra konsulter i projekten, det är därför viktigt att du även har en god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta tillsammans med andra. Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare

 • Placering: Solna

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordiska Brands önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Nordiska Brand etablerades 2004 och utför huvudsakligen projektering av vattensprinkler-, boendesprinkler-, dimsprinkler-, samt besiktning av brand- och utrymningslarms system.

Nordiska Brand AB är såväl en certifierad sprinklerkonsultfirma som certifierad besiktningsfirma, något som gör företaget unikt. Företagets kunder inom projektering är oftast större fastighetsbolag och projekten är nybyggnads- eller ombyggnadsprojekt i storleken 1000-40 000 kvm. Exempel på projekt som pågår just nu är: Life City och Forskaren i Hagastaden. Bas Barkarby, Sickla Stationshus, Nyköping Lasarett, Malmö Docks och Nordens högsta träbyggnad(Kulturhus Sara i Skellefteå).

Inom besiktningsverksamheten genomförs revisions- och leveransbesiktningar m.m. med en tyngdpunkt mot sjukhus, vårdboenden, köpcentrum och hotell.

Läs gärna mer om företaget på www.nordiskabrand.se

Dela detta jobb

Sprinklerprojektör till Nordiska Brand – ett ledande konsultföretag inom sprinklerprojektering!

Academic Work