teknikjobb.se

Specialist inom lantmäteri och/eller fastighetsrätt – Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Specialist inom lantmäteri och/eller fastighetsrätt – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och utveckla arbetet inom rättighets- och fastighetsfrågor tillsammans med engagerade kollegor? Avdelningen Tillstånd & Rättigheter inom Vattenfall Eldistribution arbetar med att förvalta samt säkra nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att företaget ska kunna bygga och underhålla elnätet. Vi är idag drygt 30 personer på avdelningen placerade på våra kontor i Luleå, Solna och Trollhättan. Då verksamheten är i en expansiv fas växer behovet av vår kompetens, därför söker vi nu en ny kollega till vårt team i Solna.  

Du kommer att
Som specialist inom lantmäteri och/eller fastighetsrätt kommer du att arbeta med utmanande och omväxlande arbetsuppgifter inom det fastighetsrättsliga området. Teamet har ett brett ansvarsområde och rollen innebär bl.a att:  

 • Bidra med fastighetsrättslig kompetens i stora investeringsprojekt i vilka nya elledningar planeras, projekteras och byggs
 • Företräda bolaget vid lantmäteriförrättningar
 • Ge fastighetsrättsligt stöd till tekniska projektledare, beredare och konsulter
 • Delta i rättighetsutredningar
 • Säkra markåtkomst och genomföra fastighetsförvärv inom Vattenfall Eldistributions projektverksamhet
 • Handlägga och driva förvaltningsärenden avseende Vattenfall Eldistributions fastigheter och rättigheter
 • Bidra i arbetet med att utveckla verksamheten och våra processer

Vi söker dig som
Har en fastighetsrättslig utbildning inom lantmäteri, juridik, samhällsbyggnad eller motsvarande och du har erfarenhet av arbete med markåtkomst för infrastruktur.

Du kommer ha mycket kontakter såväl externt som internt. Dina externa kontakter utgörs av myndigheter, fastighetsägare, konsulter och rättighetshavare. Internt arbetar du nära dina kollegor på avdelningen och samarbetar med många övriga funktioner inom bolaget. Därför är du utåtriktad och har förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du har också lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi värdesätter att du är noggrann, pragmatisk och målinriktad. Du arbetar effektivt och strukturerat och kan hantera många olika arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.  

Meriterande för tjänsten
Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

 • Markåtkomst inom infrastrukturprojekt
 • Fastighetsförvärv
 • Skogsvärdering
 • Handläggning av lantmäteriförrättningar

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.  

Övrig information
Rekryterande chef: Jane Tollqvist, +4673 802 90 92

Rekryterare: Johan Macdonald, +4673 085 27 63  

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 16 Maj

Befattning: Fastighetsrättslig specialist

Placeringsort: Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Specialist inom lantmäteri och/eller fastighetsrätt – Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB