teknikjobb.se

Responsibility

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
 
Functional Chemicals består av ett antal verksamheter som tillverkar en mängd olika kemiska mellanråvaror, prestationskemikalier och konsumentprodukter. Våra fabriker finns över hela världen och producerar bland annat cellulosaderivat, etylenaminer, mikronäringsämnen, organiska peroxider, salt och svavelprodukter. Det är kemikalier som exempelvis användas i tvättmedel, vinyl, bildelar, jordbruksprodukter, läkemedel, livsmedel, tapetlim, plastpåsar och kosmetika. Tillverkningen är högt automatiserad och bedrivs kontinuerligt. På siten i Örnsköldsvik arbetar ca 110 personer.

Vi söker nu sommarvikarier som ska täcka upp för vår ordinarie personal under hela eller delar av sommarmånaderna juni - augusti.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Produktion
Inom produktion finns flera områden kopplat de olika delarna i processen såsom cellulosamalning, tvätt tork, paketering och utlastning. Arbetsuppgifternas består bland annat av att plocka från lager, lossa kemikalier, lasta pallar, sköta blandningar, truckkörning, övervakning m.m. Du som söker ska ha minst gymnasiekompetens, gärna med teknisk inriktning (process, styr- och reglerteknik, kemi och maskin). Truckkort och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande, liksom kunskaper inom kemi. I vissa delar inom produktionen är truckkort ett krav.  
Som person ska du vara praktiskt lagd. Du har förmågan att se sammanhang och logiken i procesen. Arbetet är förlagt både dagtid och skift.

Laboratorieoperatör/laborant
Som laboratorieoperatör kommer du bland annat att utföra löpande batchanalyser direkt från produktion. Arbetet är förlagt såväl dagtid som skift. Du jobbar i nära kontakt med skiftlagen, vilket kräver en flexibel inställning. Du analyserar ingående och utgående leveranser, samt råvaru- och miljöanalys. Som person har du förmågan att skapa goda relationer då du arbetar mot externa och interna kunder. Du är flexibel, stresstålig, har ett kritiskt tänkande samt god datavana. Vi söker dig som har kemi-/processinriktad utbildning på gymnasium eller högskola/universitet. Om du har erfarenhet från laboratoriearbete är det meriterande.

Mekaniker
Som mekaniker kommer du vara en del i arbetet med underhåll och service, felsökning och åtgärder vid fel m.m. för en fungerande produktionsanläggningen.
Arbetet är förlagt dagtid. Du som söker har troligtvis gått industri eller fordonsprogrammet på gymnasienivå. Du har intresse för att meka och skruva med maskiner samt är praktiskt lagd.
 
Automationstekniker
Som automationstekniker kommer du vara en del i arbetet av att säkerställa produktionsdrift genom underhåll och service, felsökning och åtgärder vid fel. Förebyggande underhåll inom områdena el, instrument och automation. Arbetet är förlagt dagtid. Du bör ha gått gymnasieutbildning inom el eller med inriktning på styr- och reglerteknik, samt gärna påbyggnad med automationsteknik. Praktisk erfarenhet av industri och underhåll är meriterande. Som person är du praktiskt lagd, flexibel, strukturerad och noggrann.

Förråd
Du kommer jobba med bland annat godsmottagning, utlämning av varor samt övriga göromål som förekommer på förrådet. Arbetet är förlagt dagtid.Truckkort är ett plus men inget krav. Har du vana av liknande arbetsuppgifter eller SAP är det meriterande. Vi söker en serviceinriktad person som gillar ordning och reda samt har god datavana.

Planerare/Logistik
Som materialplanerare kommer du bland att jobba med lagerstyrning, planering, avrop och leveransbevakning av råvaror och emballage med stöd av SAP. I arbetsuppgifterna ingår även att göra prognoser för kritiska råvaror, inventera råvarulager, hantera avvikelser som tex leveransförseningar eller kvalitetsavvikelser i ankommande material, ta fram underlag för rapporter och uppföljning samt detaljplanera råvaruintag till produktion inklusive att initiera tillverkningsorder. Arbetet är förlagt dagtid.Vi ser gärna att du har påbörjad utbildning inom industriell ekonomi eller logistik. Som person har du god kommunikationsförmåga.

Även andra områden kan komma att bli aktuella.

Vänligen specificera i din ansökan vilket/vilka områden du är intresserad av.

Sommarjobbare till Nouryon i Örnsköldsvik

Företag Nouryon
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb