teknikjobb.se

Responsibility

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
 
Bleaching Chemicals är en av tre globala affärsenheter inom Pulp and Performance Chemicals. Vi är en av världens största tillverkare av Natriumklorat och en av de största tillverkarna av Väteperoxid. Vid Albyfabrikerna arbetar ca 100 anställda med att producera Natriumklorat, Kaliumklorat och Väteperoxid i kontinuerliga produktionsprocesser, dygnet runt. Kemikalierna används bland annat till blekning av pappermassa.

Vi söker nu sommarvikarier som ska täcka upp för vår ordinarie personal under hela eller delar av sommarmånaderna juni - augusti.
 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


Produktion och utlastning
Inom produktionen arbetar du som support till ordinarie skiftoperatörer. Utlastning innebär lossning av råvara, lastning av alla tre produkter samt viss administration.  Du kommer att följa rutiner och instruktioner och utföra praktiskt arbete. Arbetet är förlagt dagtid. Du som söker ska ha minst gymnasiekompetens, gärna med teknisk inriktning (process, styr- och reglerteknik, kemi och maskin). Truckkort och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande, liksom kunskaper inom kemi. I vissa delar inom produktionen samt i utlastningen är truckkort ett krav. Som person ska du vara praktiskt lagd. Du har förmågan att se sammanhang och logiken i procesen.

Förråd
Du kommer jobba med bland annat godsmottagning, utlämning av varor samt övriga göromål som förekommer på förrådet. Arbetet är förlagt dagtid.
Truckkort är ett plus men inget krav. Har du vana av liknande arbetsuppgifter eller SAP är det meriterande. Vi söker en serviceinriktad person som gillar ordning och reda samt har god datavana.

Laboratoriet
Inom laboratoriet arbetar du med processanalyser, miljöanalyser, analyser på färdig vara samt råvaruanalys. Du rapporterar in analyserna i vårt styrsystem. Arbetet är förlagt dagtid.
För våra laboratorietjänster söker vi dig som gått kemi-/processinriktad utbildning på gymnasium eller högskola eller har motsvarande kunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av laboratoriearbete och har påbörjat en universitets- eller högskoleutbildning inom exempelvis kemi eller kemi-och processteknik. Som person har du lätt för att samarbeta, är flexibel och analytisk.

Administration
De administrativa arbetsuppgifterna omfattas bland annat av ekonomi, logistik och kundservice. Arbetet är förlagt dagtid. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt kunskaper i SAP är meriterande. Vi ser gärna att du har påbörjat universitets- eller högskolestudier och har ett par år kvar att studera. Dessa tjänster kräver goda kommunikationsfärdigheter och hög servicekänsla.

Även andra områden kan komma att bli aktuella.

Vänligen specificera i din ansökan vilket/vilka områden du är intresserad av

Job Requirements

  • Vi ställer höga krav på de personliga egenskaperna, det vill säga att du som person är ansvarstagande, noggrann, självständig och trivs med att arbeta i ett team. Du är lyhörd, har en positiv attityd och hög integritet.

  • Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar, vilket innebär att vi gärna ser att du tycker om att bidra med nya idéer

  • Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: visa vägen uppfylla våra åtaganden och växa tillsammans

  • Stort fokus på hållbarhet, säkerhet och miljö där du som medarbetare har ett ansvar att hålla detta levande

  • Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt att du har datorvana

  • Du som söker ska ha minst gymnasiekompetens, gärna med natur eller teknisk inriktning

  • Du bör vara tillgänglig för arbete mellan 1 juni-31 augusti

  • Observera att du måste vara minst 18 år för att arbeta hos oss, enligt arbetsmiljölagstiftning

Varför Nouryon?


Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.
 

Ytterligare information


Tjänsterna avser feriearbete/semestervikariat under hela eller delar av månaderna juni – augusti. Samtliga av våra tjänster är förlagda på vår site i Alby.

Viss obligatorisk introduktion och utbildning kan komma att ske innan sommaren.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.se@nouryon.com  

Vi genomför urval och intervjuer löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

För eventuella frågor kring vår tjänster eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Camilla Dahlgren, Talent Resourcing Partner, camilla.dahlgren@nouryon.com+46722483814

För fackliga frågor:
Unionen: Maria Thor, +46 690 154 82
Sveriges Ingenjörer, Annette Axelsson, +46 690 154 02
Ledarna: Jan Filipsson, +46 690 154 58
IF Metall: Tomas Berglund, +4670 567 57 45

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Följ oss på LinkedIn och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.
 

Mer om Nouryon


Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.

Sommarjobbare till Nouryon i Alby, Ånge

Företag Nouryon
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb