teknikjobb.se

Skeppning/Transportkoordinator till Nouryon

Företag Nouryon
Ort
Utgår

2018-12-13

Ansök nu

Skeppning/Transportkoordinator till Nouryon

Responsibility
Surface Chemistry och Ethylene and Sulfur Derivates och är producenter av specialkemikalier, bland annat producerar vi kemikalier till vardagsprodukter såsom rengörings- och skönhetsprodukter.  Vi har produktion för två affärsverksamheter på Site Stenungsund. Surface Chemistry i Stenungsund producerar ytaktiva ämnen och ansvarar för materialflödet från råvara till leverans av färdig produkt till kund. Produktionen sker satsvis i två olika fabriksenheter. Ett stort antal produkter produceras och levereras i bulk, mindre containers och i fat. Functional Chemicals består av ett antal olika företag som producerar en rad olika kemiska mellanprodukter, prestandakemikalier och konsumentprodukter för slutanvändning på global nivå. Våra kemikalier har flera olika segment men bland annat används slutprodukterna i vardagliga föremål som tvättmedel, vinyl, bildelar, jordbruksprodukter, läkemedel och livsmedelsprodukter.
 
Vi söker vi nu dig som vill anta rollen som skeppning/transportkoordinator hos Site logistik på vår site i Stenungsund. Du kommer ingå i hela site logistik teamet på 20 personer men arbetar närmare 3 personer med liknande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna i skeppningsteamet roteras varför du efter en tid får en full erfarenhet av de olika affärsområdenas hantering.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara ansvarig för bokning av transporter för alla beställningar som går ut från Site Stenungsund, Site Stockvik, distributörer och även vissa bokningar utomlands.
 
Bokning av transport för beställningar av förpackade varor såväl packat som bulk

Bokning av transport för alla sjö- och järnvägs-transporter
Boka transporter för vissa intermedia mellan våra fabriker
Skriv ut lastningsinstruktioner samt transportdokument, ofta som farligt gods
Rapportera ändringar enligt underskrivna lastningsinstruktioner
Koordinera bulklastningsplatser med produktionsplanerare
Kontrollera diskintyg på inkommande transportbehållare
Vägning av bulk in och ut
Byte av bokad transport på grund av orderförändringar
Sändningsintyg för levererade produkter till kund och / eller CSR
Kommunicera med logistik- och bulkoperatörer avseende order och produkter
Rapportera levererad order till SAP

Job Requirements
Goda datorkunskaper (Office, främst excel). Kunskaper inom SAP är meriterande
Goda kunskaper samt vana vid kommunikation på engelska då merparten av alla kontakter samt dokumentation är på engelska
Ytterligare språk främst tyska är meriterande i kontakt med chaufförer
Erfarenhet av transportregler, inklusive farligt gods hantering
Kundfokuserad
Erfarenhet/utbildning inom relevant område är meriterande

 Vi söker dig som har en god förmåga planeringsförmåga och med ett gott sinne för ordning och reda. Vidare ser vi att du är en flexibel person som är stresstålig samt strukturerad. Du är en bra kommunikatör både verbalt och skriftligt och har förmågan att skapa goda relationer med dina medarbetare såväl som med externa funktioner.
 
Ytterligare information
        
Detta är en permanent tjänst och placerad i Stenungsund. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.se@akzonobel.com
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Lennart Skoglund, +46733855573
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Hugo Jobring på +46709577361
 
Mer om företaget

Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Dela detta jobb

Skeppning/Transportkoordinator till Nouryon

Nouryon