teknikjobb.se

Sjöspeditör till Stora Enso

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-10-02

Ansök nu

Sjöspeditör till Stora Enso

Har du känsla för ordning och struktur samt bakgrund inom sjöspedition? Då kan detta vara tjänsten för dig! Nu får du möjlighet att arbeta i en koordinerande roll med mycket ansvar och breda kontaktytor på ett globalt bolag som är ledande inom sin bransch. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för Stora Ensos räkning två drivna personer för heltidsuppdrag inom sjöspedition. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. De har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och aktierna är noterade på börserna i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).

Du kommer att tillhöra avdelningen Global Ocean Centre som idag består av 21 personer uppdelat i två team. Du har ytterligare 10 kollegor som sitter utspridda på kontoren i Österrike, Estland och USA. På kontoret i Göteborg sitter du i fräscha lokaler i centrala stan med utsikt över vattnet.

Uppdraget är initialt på sex månader med start omgående och stora chanser till förlängning. Uppdraget är initialt en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Stora Enso.

Arbetsuppgifter

I rollen som speditör kommer du att ansvara för all organisering, planering och bokning av sjötransporter inom ett specifikt geografiskt område som du blir tilldelad.

Du kommer till exempel att:

 • Ta emot, planera och hantera bokningar

 • Utfärda dokument så som konossementer och övriga export certifikat

 • Ansvara för all kommunikation med leverantörer och transportörer, framförallt rederier

För att trivas i rollen som sjöspeditör tror vi att du är självgående och motiveras av att få mycket ansvar. Vidare brinner du för att leverera god service och du känner dig trygg med att kommunicera på engelska. Som person är du ambitiös, uthållig och prestigelös och ser din chans att utvecklas inom branschen. Du har även ett stort fokus på problemlösning och ser till att alltid ligga steget före.

Vi söker dig som

 • Har en universitet- eller högskoleutbildning inom logistik eller motsvarande

 • Har erfarenhet av att arbeta med sjöspedition

 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 • Goda kunskaper i MS- Office

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, initialt fram till årsskiftet med chans till förlängning

 • Placering: Göteborg, centrala stan

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Sjöspeditör till Stora Enso

Academic Work