teknikjobb.se

Sjöfartsverket söker en Enhetschef till HR i Norrköping

Företag Sjöfartsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-20

Ansök nu

Sjöfartsverket söker en Enhetschef till HR i Norrköping

HR-avdelningen i Norrköping är en styrande och stödjande avdelning vars uppdrag är att bidra till att Sjöfartsverket är en attraktiv arbetsplats med ett starkt arbetsgivarvarumärke och en effektiv verksamhet. Vi utvecklar HR-strategier, riktlinjer, rutiner samt utbildning och rådgivning till chefer, ledare och medarbetare. Avdelningen består av HR-direktör, Förhandlingschef, HR-specialister, HR-partners och Utbildningsadministratörer. Vi är för närvarande 27 kollegor på HR-avdelningen. Vi är nu inne i ett spännande utvecklingsskede och vidareutvecklar våra arbetsmetoder och vårt HR-erbjudande, ett utmanande arbete där du kommer att spela en avgörande roll.

Vill du arbeta på Sveriges vackraste arbetsplats och göra skillnad inom HR? Har du gedigen erfarenhet som personalansvarig chef och dessutom har erfarenhet av implementation av HRM-system? Då kanske du är rätt person för tjänsten som Enhetschef inom HR på Sjöfartsverket i Norrköping!

Arbetsuppgifter
Som Enhetschef inom HR på Sjöfartsverket har du direkt personalansvar för en grupp på 9 personer som består av HR-partners, HR-specialister och Utbildningsadministratörer. Du rapporterar direkt till HR-direktören och ingår i HR-ledningen. Din arbetsyta spänner över alla Sjöfartsverkets verksamhetsområden och våra ca 1 300 medarbetare. Utifrån en tydlig arbetsgivarroll leder, planerar och följer du upp HR-enhetens verksamhet så att arbetet bedrivs proaktivt, effektivt och kvalitetssäkert mot verksamhetsmålen. Du uppmuntrar till samarbete, nytänkande och personligt ansvarstagande samt skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen som Enhetschef inom HR på Sjöfartsverket i Norrköping har du en akademisk utbildning, lägst 3 år, inom HR, beteendevetenskap, personal eller annan utbildning vi anser likvärdig. Du har bred och omfattande kunskap inom HR-området samt mångårig erfarenhet som ledare med personalansvar i en större och komplex organisation i förändring. Erfarenhet av införandeprojekt inom lön och HRM-system är också en förutsättning för att du ska lyckas i rollen som Enhetschef inom HR.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har förmågan att sätta dig in i och ta ansvar för din linjeverksamhet såväl som organisationens helhet och mål. Du besitter stor integritet och har förmågan att bygga starka samarbeten med andra delar i Sjöfartsverket, för att på så sätt vara med och skapa en kultur där vi bidrar till varandras framgång och utveckling. Du har förmågan att skapa värdefulla samarbeten med externa intressenter och agerar för att påverka utvecklingen mot ökad kund- och samhällsnytta. Du leder genom ett kommunikativt, coachande och tillitsbaserat chefskap som ger medarbetarna möjlighet till delaktighet, engagemang och ansvarstagande. Du coachar, utmanar och skapar förutsättningar för dina medarbetare att använda sina drivkrafter och kompetenser till att nå uppsatta mål.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Fackliga företrädare
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Sjöfartsverket med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor angående tjänsten kontakta rekryteringskonsult Therese Fyhr på 011-19 18 98 eller therese.fyhr@jeffersonwells.se. Du kan också kontakta HR-direktör Therese Engström, nås via växel 0771-63 00 00. Varmt välkommen med din ansökan!

Registrera din ansökan senast den 20 juni 2021.

Diarienummer: 21–02528

Sjöfartsverket erbjuder dig
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Dela detta jobb

Sjöfartsverket söker en Enhetschef till HR i Norrköping

Sjöfartsverket