teknikjobb.se

Servicetekniker fjärrvärme/fjärrkyla

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Servicetekniker fjärrvärme/fjärrkyla

Var med och skapa en fossilfri framtid! Hos oss får du vara med och skapa ett hållbart energilandskap med fjärrvärmenätet som en möjliggörare. Vattenfall Heat Sweden driver och utvecklar Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet. I Uppsalaområdet har vi tre fjärrvärmenät, ett kylanät och ett ångnät. Området är expansivt och vi jobbar aktivt med att vara förstahandsvalet för kunden. Nu söker vi dig som vill vara med på denna resa!
 
Till vår distributionsavdelning söker vi nu en servicetekniker som har ett genuint intresse av människor, teknik och service.
 
Dina arbetsuppgifter som servicetekniker
Som servicetekniker arbetar du huvudsakligen med servicearbete och underhåll av våra egna och kunders undercentraler. En del av arbetet kommer att vara att analysera kundernas undercentraler utifrån förbrukningsdata och hjälpa dem att effektivisera och förbättra prestandan av undercentralen. Du kommer även att planera och arbetsleda entreprenadarbeten, till exempel byten av undercentraler och villavärmeväxlare. Att bistå våra säljare med tekniskt stöd är också en del av arbetsdagen.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Drift och underhåll av egna undercentraler.
Felavhjälpning och rådgivning av kundägda undercentraler.
Beställa och arbetsleda uppdrag utförda av entreprenörer.
Tekniskt säljstöd.
 
Som servicetekniker behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som är en lugn och stabil person. Du är bra på att hantera människor. Våra kunder är det viktigaste för oss och som servicetekniker är du en ambassadör för hela Vattenfall. Du ger våra kunder ett trevligt, kunnigt och professionellt bemötande.
 
Vi tror att du idag arbetar som servicetekniker inom energi, vvs, process eller motsvarande. Du är utbildad på gymnasie- eller högskolenivå inom de områdena, alternativt innehar likvärdig arbetskompetens. Du har god förståelse för värme- och/eller kylasystem. Kunskap om styr- och reglerteknik ser vi som en stor merit.
 
Du trivs med att ta egna initiativ, du planerar din dag på egen hand och arbetar resultatorienterat under eget ansvar. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och meriterande med kunskaper i engelska. Körkort B erfordras. Beredskap kan ingå i arbetet.
 
Placeringsort: Uppsala
 
Frågor 
Rekryterande chef Elin Vestman, tel 0706-270571
Rekryterare Johan Macdonald, tel 0730-852763
 
Fackliga representanter är Stefan Andersson Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Göran H Johansson SEKO och Patrik Nenzén Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är allt från företag, kommuner och landsting till privata fastighetsägare, villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa och avfall som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor. Vi producerar cirka 1,7 TWh värme och 200 GWh el.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Servicetekniker fjärrvärme/fjärrkyla

Vattenfall AB