teknikjobb.se

Logo

Servicetekniker

Företag Höganäs AB
Ort
Utgår

2021-08-19

Ansök nu

Servicetekniker

Är du intresserad av att tillhöra ett dynamiskt gäng som befinner sig i framkanten av 3d-printning?

Om tjänsten

Som servicetekniker på Digital Metal kommer du att arbeta med service, underhåll, montering och utveckling av våra 3d-printrar som bygger på den senaste tekniken inom MBJ (Metal Binder Jetting). Du kommer vara en del av ett team som ansvarar för att våra industriella maskiner alltid fungerar och presterar till kundernas belåtenhet. Våra maskiner befinner på olika platser i världen så som Europa, Asien och USA. Service, underhåll och reparationer sker ofta på plats hos kunden och därför ingår resor i tjänsten, ibland även med kort varsel. I tjänsten ingår även montage och testning av nya maskiner samt service och underhåll av våra egna produktionsmaskiner i Höganäs. 

Din profil

Vi söker dig som har god erfarenhet av att arbeta praktiskt med mekanisk service och montage. Du tycker om problemlösning och att självständigt driva och planera serviceärenden mot externa kunder. Då resor med kort varsel förekommer, är det en fördel om du tycker om att resa i tjänsten. Längden på tjänsteresorna varierar men brukar vara kortare än två veckor åt gången. Eftersom vi arbetar globalt, är det ett krav med goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du har minst har gymnasial utbildning. Gärna teknisk utbildning, yrkesutbildning eller ingenjörsutbildning. Erfarenhet inom additiv tillverkning är meriterande men inget krav.

Att jobba på Digital Metal

Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du kan utvecklas och nå dina ambitioner. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, där vi strävar efter öppenhet som ett sätt för både medarbetare och företaget att utvecklas. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen – och vi – står inför. I nära samarbete med våra intressenter siktar vi mot vår vision om ett hållbart samhälle, att inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs och Digital Metal

Digital Metal® utvecklar, tillverkar, och säljer industriella 3d-printrar för metallpulver baserade på egenutvecklad teknik för MBJ (Metal BinderJetting). Vi levererar beprövade och kvalificerade materiallösningar för användning tillsammans med våra system. Vi erbjuder även tillverkning av printade komponenter från enstaka prototyper till serieproduktion. Digital Metal har sedan 2013 tillverkat mer än 800 000 komponenter.

Digital Metal är en del av Höganäs. Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver, med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonsindustrin, ytbeläggnings- och sammanfogningstekniker, additiv tillverkning och vattenrening; områden som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle. Höganäs grundades 1797 och idag sysselsätter vi 2 400 engagerade medarbetare i 16 länder i Europa, Amerika och Asien. Vår omsättning under 2020 var 0,8 miljarder euro. Våra ägare är Lindéngruppen och FAM.

Intresserad?

Vi tillämpar löpande rekrytering, vänta inte med att söka. 

Contact person
Hans Kimblad
Technical Director
+46 (0)706374317

Kerstin Nilsson
HR Business Partner
+46 721416659

Dela detta jobb

Logo
Servicetekniker

Höganäs AB