teknikjobb.se

Servicetekniker

Företag LKAB
Ort
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Servicetekniker

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

NMQs (Norra Malmförädling Kvalitetsservice) uppdrag är att säkerställa hög kvalitet av våra produkter i hela processflödet från brytning till hamn. Sektionen består av fem arbetsplatser: Ledningsgrupp, Fysikaliskt laboratorium, Kvalitetskontroll, Kemikaliskt laboratorium och Underhåll. Arbetsområdet sträcker sig mestadels över alla verk i Kiruna och kan vid behov sträcka sig från Narvik till Svappavaara.

Om tjänsten

Är du en person som är intresserad av teknik, har du erfarenhet av- eller har en hobby kopplat till elektronik?

Nu söker vi dig som tycker om att klura och lösa tekniska problem och lära dig nya saker!

Din roll som servicetekniker hos oss innebär arbetsuppgifter kopplat till våra mätinstrument som analyserar prover från vår malmproduktion. Det du kommer att arbeta med är bland annat kontroller, kalibrering, justering och reparationer av instrument, förbättringsarbete och medverka vid framtagande av nya utrustningar samt med förebyggande underhållsarbete.

Arbetsplatsen Underhåll består av åtta medarbetare med olika kompetenser varav en serviceteknikerstyrka på tre personer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning, gärna inom el/automation/instrument eller motsvarande erfarenhet. Det är bra om du har erfarenhet inom finmekanik. Som person är du noggrann, analytisk och van vid att arbeta självständigt. Du är lösningsorienterad och omvandlar hinder till möjligheter. Du ska vara serviceinriktad som person då du kommer att jobba utifrån uppdrag från olika delar av sektionen. Du bör kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt ha grundläggande kunskaper inom engelska.

För att trivas i rollen bör du ha ett genuint teknikintresse och du kommer erbjudas kompetensutveckling inom teknikområdet.

B körkort.
Dagtid

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen.

Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med din ansökan senast 31 Januari 2021.

För frågor om tjänsten, kontakta Produktionschef Peter Winsa, tel: 0980-64821.
peter.winsa@lkab.com
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Viktoria Stenberg 072 5332859, viktoria.stenberg@lkab.com

Fackliga representanter:
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Peter Johansson för Akademikerföreningen, peter.jan.johansson@lkab.com, 0980-62239
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-71972

Dela detta jobb

Servicetekniker

LKAB