teknikjobb.se

Logga

Serviceingenjör till Scanreco AB

Ansök nu

Serviceingenjör till Scanreco AB

Är du en person som drivs av att lösa problem samt ta egna initiativ? Har du även en bakgrund inom elektronik och vill arbeta i en internationell arbetsmiljö? Scanreco söker nu en driven och senior serviceingenjör till deras Customer Service enhet!

OM TJÄNSTEN
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Scanreco.

OM FÖRETAGET
Scanreco AB utvecklar och tillverkar avancerade produkter och mjukvara för radiostyrning åt kunder som är några av världens ledande tillverkare av kranar och maskiner. De är ett varmt och mänskligt design- och high-techbolag. På Scanreco värnar de om varandra men är inte nöjda förrän avancerad teknik blir en naturlig förlängning av människan.

De har en stark passion för bättre, effektivare och säkrare arbetsmiljö för de miljontals maskinoperatörer som arbetar dag efter dag på byggen, på vägarna, i gruvor, på fartyg… världen över.

Idag är det omkring 200 personer inom Scanreco och de omsätter drygt 500 MSEK globalt.

ARBETSUPPGIFTER
Som Serviceingenjör hos Scanreco ingår du i en grupp anställda i Stockholm och har kollegor i Tyskland, Canada och USA. Samtliga arbetar med att analysera och hitta orsaker till problem inom radio, CANBUS, elektronik och medföljande SW. Du har ansvar för några av Scanrecos kunder och deras produktportfölj anpassad för dessa kunder. Du arbetar främst på Scanrecos huvudkontor i Sätra men behöver även kunna resa till kund med upp till 10 övernattningar per år.

Dina dagliga arbetsuppgifter är bland annat mottagning av ärenden. Din uppgift är att felsöka/testa/reparera/konstatera fel och orsak för att sedan rapportera och dokumentera ärenden. Du har även kontakt/support med kunder via telefon och mail. Vid behov stöttar och hjälper du övriga avdelningar i deras arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår även:
• Teknisk analys, service, support och underhåll av Scanreco radiosystem
• Kundutbildningar eller utredningar ihop med kunder
• Hantera ERP systemet AX och kvalitetssystem med reklamationer
• Aktivt delta i olika interna projekt

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
• Eftergymnasial utbildning inom el och/eller automation alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
• Minst 5 års erfarenhet av en liknande roll
• Erfarenhet av felsökning och service av radiostyrning och/eller radiokommunikation är mycket meriterande
• Kunskap inom kvalitetsförbättringar och god datorvana är meriterande
• Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Ett tredje språk är meriterande

Som person är du initiativrik, öppen, social och har ett driv att hjälpa och förbättra. Du är lyhörd inför kundens problem och tar ansvar för att lösa de problem som uppstår snabbt, effektivt och med god kvalitet samtidigt som du förmår att hålla en god kunddialog. För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar strukturerat samt är lösningsorienterad och analytisk i ditt arbete.

ÖVRIG INFORMATION
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Service, servicetekniker, serviceingenjör, elektronik, el, reparation, felsökning, testning, rapportering, dokumentering, radiostyrning, automation, Scanreco, Stockholm, heltid

Dela detta jobb

Logga
Serviceingenjör till Scanreco AB

Scanreco AB