teknikjobb.se

Serviceingenjör för Turbomaskiner

Ort
Utgår

2019-12-27

Ansök nu

Serviceingenjör för Turbomaskiner

MAN Energy Solutions gör det möjligt för sina kunder att uppnå beständigt värdeskapande i övergången mot en framtid med noll koldioxidutsläpp. Vi tar itu med morgondagens utmaningar inom marin-, energi- och industrisektorerna och förbättrar effektiviteten och prestandan på systemnivå. Som vägledande inom avancerad ingenjörskonst i mer än 260 år erbjuder vi en unik portfölj av teknologier. MAN Energy Solutions är en världsledande leverantör av stora marina motorer och system, från 420kW till mer än 87,000kW. Koncernen designar tvåtakts- och fyrtaktsmotorer, gas- och ångturbiner, kompressorer, turboladdare, propellrar, gasmotorer, gastankar samt kemiska reaktorer. Koncernen har 14 000 anställda på mer än 120 orter runt om i världen och ingår i Volkswagengruppen. Vårt eftermarknads varumärke, MAN PrimeServ, erbjuder ett stort nätverk av servicecentra till våra kunder över hela världen.

Sista ansökningsdag: 2019-12-28

Jobbkategori: Ingenjör

Plats: Göteborg

Företag: MAN Energy Solutions Sweden AB

 Är du sugen på att vara med från början på en spännande resa? Gillar du att vara med där det händer och ha möjlighet att få vara med och bygga upp något från grunden? Lockas du av förmånen att jobba i ett litet lokalt team, med en stor världsomfattande organisation i ryggen? Gillar du dessutom att resa och träffa människor och besitter ett stort intresse för teknik då vill vi gärna bli din nästa arbetsgivare!

Turbo Machinery eller Turbomaskiner som vi vill kalla dem på svenska är samlingsbegreppet för våra roterande maskiner som till exempel ångturbiner, gasturbiner och axiala kompressorer.

Vi är just nu i ett spännande skede där vi håller på och bygger upp vår Turbo Machinery avdelning i Skandinavien. Tjänsten är stationerad ute i Arendal där även våra övriga verksamheter finns. Totalt är vi ett gäng på dryga 100 anställda i Sverige, och i vårt Turbo Machinery team 6 personer.

 

Vad innehåller en dag på jobbet? 

 • Utförande och övervakning av mekaniska arbeten på site där våra kunder befinner sig, främst på turbomaskiner (reparationer, översyn, modifieringar etc.).
 • Planering, organisering, förberedelse och samordning av arbeten på site tillsammans med kollegor inom Man Energy Solutions, kunder och entreprenörer.
 • Kommunikation med alla inblandade parter under utförandet av arbeten på site.
 • Professionell vägledning och instruktion till teamet (kollegor, kunder och / eller entreprenörer) under fältarbeten.
 • Se till att tillämpliga standarder, specifikationer, föreskrifter och säkerhetsåtgärder följs vid utförandet av arbeten på site
 • Administration, rapportering och dokumentation för utförda arbeten.
 • Se till att alla dokument, reservdelar och nödvändiga verktyg är tillgängliga på platsen för utförandet.
 • Support till våra kunder vid eventuella nödsituationer på MAN ES-maskiner

 

Vad behöver du kunna? 

 • Utbildning i mekaniska arbeten och turbomaskineri kunskaper.
 • Grundläggande kunskaper om instrument och kontrollsystem (Bently Nevada, Siemens, etc.)
 • Praktisk erfarenhet av att utföra reparationer, översyn och ändringar av turbomaskiner
 • Grundläggande datakunskaper (Word, Excel, Project, etc)
 • HMS-regler och förordningar

 

Vilka personliga egenskaper behöver du ha för att trivas hos oss? 

För att du ska trivas med att jobba hos oss så tror vi att du har ett agilt förhållningssätt och flexibilitet för att arbeta med interna och externa klienter / partners och övriga intressenter. Då det innebär en hel del resor är det viktigt att du har möjlighet och tycker att det är kul att resa, främst inom Skandinavien och baltländerna, men även till övriga delar av Europa emellanåt.  Då du kommer att träffa massor av människor är det viktigt att du har bra kommunikationsförmågor, både muntligt och skriftligt. Dina kollegor arbetar runt om i Europa så engelska är ett krav, då vi tillhör en tysk koncern är det meriterande om du talar tyska.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett roligt och utmanande jobb i en föränderlig och spännande miljö. Du kommer att vara en del av ett lokalt team med förmånen att också arbeta i ett stort globalt företag. Vi är ett team som strävar efter att ha en öppen företagskultur och en flexibel arbetsmiljö. MAN Energy Solutions erbjuder stora möjligheter att utvecklas och växa på både en professionell och personlig nivå. Vi har kollektivavtal med Teknikföretagen / IF Metall och erbjuder goda förmåner så som sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag. 

Vi stöder mångfald och lika jämställdhet och ser därför fram emot att ett brett utbud av ansökningar, senast den 27 december 2019.

Ansvarig rekryterare

Fredrik Andersson

fredrik.andersson@marinkraft.se0705952116

Dela detta jobb

Serviceingenjör för Turbomaskiner

Marinkraft Bemanning Sverige AB