teknikjobb.se

Serviceingenjör för elektrifierade propulsionssystem.

Ort
Utgår

2019-11-01

Ansök nu

Serviceingenjör för elektrifierade propulsionssystem.

Kongsberg Gruppens division Kongsberg Maritime är ett globalt teknologiskt företag som skapar innovativa och pålitliga lösningar för kunder inom den marina sektorn. Tillsammans är vi 7600 anställda placerade i 34 länder och har levererat produkter till över 30 000 fartyg. Kongsberg har stort engagemang i de globala målen för hållbar utveckling och för oss är haven och marina resurser viktiga. Därför fokuserar vi på hållbar energi, innovation och infrastruktur, i kombination med god utbildning, arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Vi tror även på att arbete med jämställdhet, inkludering samt globalt partnerskap är något som stärker oss som företag. 

Kongsberg Maritime i Kristinehamn har funnits i över 170 år och 1937 började vi tillverka ställbara fartygspropellrar under namnet KAMEWA. Vår verksamhet består av 250 anställda och omfattar säljstöd, utveckling, forskning, konstruktion och service av propellrar, vattenjetsystem, POD-system samt kontrollsystem. Vi finns på den globala marina marknaden och där levererar vi produkter i världsklass.

Sista ansökningsdag: 2019-11-01
Plats: Kristinehamn
Jobbkategori: Tekniker/Mekaniker
Företag: Kongsberg Maritime Sweden AB

Är du intresserad av en tjänst där du har hela världen som din arbetsplats? Om du har erfarenhet av att ha arbetat med kontrollsystem, elförsörjning (690VAC) och propulsionssystem ombord på fartyg kan du vara helt rätt person. Men vi är även intresserade av dig som kanske idag arbetar inom den tyngre industrin med liknande tjänster men känner att du blir rastlös av att vara på samma ställe hela tiden.

Efter lansering av vår nya POD-produkt ELegance har vi fått ett fantastiskt gensvar hos våra kunder, vi behöver därför förstärka vårt team inom Field Service ytterligare. I denna tjänst som Servicetekniker kommer huvuddelen av arbetet bestå av uppstarter och på sikt service av vår nya POD-produkt ELegance i kombination med kontrollsystem och våra övriga produkter från propulsionssortimentet.

Arbetsuppgifter: 
Stor del av arbetet utförs i en internationell miljö ute hos våra kunder och vi erbjuder dig en utvecklande roll med uppdrag inom vår marina produktportfölj. Under dessa uppdrag arbetar du främst individuellt, vi lägger därför stor vikt vid att du på ett självständigt sätt kan lösa de problem som uppstår samt bibehåller fokus i situationer som kräver högt tempo och strikta deadlines. Du kommer även att arbeta i team tillsammans med kollegor eller andra företag samt att du möter våra kunder, du bör därför ha god samarbetsförmåga och professionellt bemötande.

I tjänsten förekommer visst kontorsarbete där du återrapporterar dina serviceuppdrag, planerar och förbereder kommande uppdrag samt bidrar med teknisk support. Vi arbetar ständigt med att kompetensutveckling för att möta våra kunders behov och önskemål. Du kommer därför att få en introduktion samt löpande utbildning och utveckling inom säkerhet, produktkunskap och kundbemötande.

Kvalifikationer:
Elbehörighet/auktoriserad för arbete upp till 690 volt
Utbildning inom elektronik/mekatronik alternativt minst 3 års arbetslivserfarenhet
God kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska
Vana att hantera och rapportera i digitala verktyg/IT system
Vana av att hantera och bemöta kunder
Möjlighet att resa längre perioder (veckor) utomlands

Meriterande:
Arbetslivserfarenhet från mekanikområdet
Utbildning eller arbetslivserfarenhet inom hydraulik, exempelvis förståelse för hydraulsystem, ventiler och pumpar
Arbetslivserfarenhet av resande
Erfarenhet av att leda projekt eller koordinera arbetet

Lämplig bakgrund:
Arbete med liknande produkter
Seglat som el chief eller liknande på fartyg med el podar
Servicetekniker inom tung industri, t.ex. papper, järn, gruvor

Arbetsort: 
Kristinehamn i första hand, men vi är flexibla för andra utgångsorter då tjänsten innebär mycket resande.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök snarast då vi genomför urval och intervjuer löpande.

Dela detta jobb

Serviceingenjör för elektrifierade propulsionssystem.

Marinkraft Bemanning Sverige AB