teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior projektledare inom Stadsbyggnad

Ort
Utgår

2022-02-01

Ansök nu

Senior projektledare inom Stadsbyggnad

Nacka vatten och avfall AB

Nacka vatten och avfall AB strävar efter att skapa Sveriges främsta vatten- och avfallstjänster för hållbar och kraftfull samhällsutveckling. Vi är ett helägt bolag av Nacka kommun, en av Sveriges mest innovativa kommuner som står inför en stark tillväxt de närmaste åren. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö där alla är delaktiga och har ett gemensamt ansvar för att utveckla Nacka vatten och avfall AB i enlighet med affärsidé, mål och strategier samt våra värderingar att vara professionella, nytänkande och hållbara.

Vi erbjuder

En möjlighet att arbeta med ett kompetent, livligt och glatt gäng projektledare inom avdelningen Stadsbyggnad! En chans att följa med i stadsbyggnadsprocessen från tidigt skede till utbyggd anläggning i ett uppdrag med många möjligheter och intressanta utmaningar. Du får arbeta på en avdelning med engagerade och kunniga kollegor som drivs av målbilden att bidra till en långsiktigt hållbar VA-försörjning i hela Nacka kommun, när vi bygger stad i Nackas centrala delar eller omvandlar landsbygd till permanenta bostadsområden - och i allt där emellan. Utöver stadsbyggnadsprojekten läggs mycket fokus på andra infrastrukturprojekt såsom pågående tunnelbaneutbyggnad och samarbete med projektgruppen Investering, som primärt arbetar med reinvesteringsprojekt.

Ditt uppdrag

I din roll som senior projektledare inom avdelning Stadsbyggnad har du ett uttalat ansvar för att förbättra projektstyrningen, där du agerar mentor till mer juniora projektledare gällande projektledningsprocesserna, med mål om att höja projektmognadsgraden inom bolaget. Du kan komma att gå in i rollen som sponsor för andras projekt.

Du leder och driver framförallt VA-projekt, men bolagsövergripande projekt kan förekomma, med stöd av projektmetodiken XLPM. För VA-projekten har du ansvaret att se till att VA-lösningarna designas med rätt kvalitet och till rätt kostnad. Projekten är ofta komplexa och initieras redan tidigt i detaljplaneskedet och pågår till slutbesiktad anläggning. I rollen ansvarar du för att resurssätta projektet med rätt kompetens och under projektets gång motiverar, engagerar och stöttar du projektmedlemmarna. Du ser till att projektet levererar överenskommet resultat vid överenskommen tidpunkt och inom beslutad projektbudget.

I ditt arbete ställs du löpande inför frågeställningar inom VA- och entreprenadjuridik, projektledning och i att finna tekniska lösningar i de projekt och utmaningar du ställs inför. Avdelningen Stadsbyggnad består av sju projektledare, VA-ingenjör och projektsamordnare och du rapporterar till avdelningschef, som även har rollen som sponsor, portföljägare och projektprocessägare.

Dina arbetsuppgifter som projektledare innebär bland annat att:

  • Planera och följa upp projektets framdrift, rapportera status till sponsorn/portföljägaren och att ta fram beslutsunderlag och föredra dessa vid styrgruppsmöten.

  • Säkerställa bygghandlingar i projektet och bevaka att VA-kollektivet enbart belastas med nödvändiga kostnader.

  • Ansvara för att ta fram nödvändiga underlag och handlingar för projektet, bl a med stöd av upphandlade konsulter och övriga projektmedlemmar.

  • Ta fram projektspecifika avtal som exempelvis genomförandeavtal med kommunen och VA-utbyggnadsavtal med exploatörer.


Din profil
Vi söker dig som har stor erfarenhet av att leda projekt inom stadsbyggnad, anläggning och/eller infrastruktur. Du har en universitet- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad alternativt arbetslivserfarenhet som motsvarar utbildningsnivån. Du har en gedigen erfarenhet av att leda projekt med varierad komplexitet och risknivå och är van vid att leda projekt enligt standardiserad projektledningsmetodik. Då vi på Nacka vatten och avfall arbetar enligt projektmetodiken XLPM ses kunskap inom just XLPM som meriterande. Det är även meriterande med kunskap inom VA och vetskapen om vad det innebär att leverera kvalitativa VA-tjänster. Har du dessutom förståelse för hur ett kommunalt bolag drivs och beslutsgången i en kommunal verksamhet så är det ett plus. Du ska ha kännedom om standardavtal för branschen, exempelvis ABK, AB/ABT, LOU/LUF och AMA samt praktisk tillämpning av entreprenadjuridik. Arbetet är rörligt vilket gör att du behöver ha B-körkort. 

Tack vare affärsmässighet, ett professionellt förhållningssätt och en god samarbets- och kommunikativ förmåga har du lätt för att bygga långsiktiga och varaktiga relationer med både interna och externa parter. För att lyckas i rollen ser vi att du har ledaregenskaper, trivs med att ta beslut och har ett målinriktat arbetssätt med förändringsledning som en naturlig del. Som person är du prestigelös och tycker om att dela med dig och stötta dina kollegor med din kunskap och att ta till dig av andras kunskap och erfarenheter. Du är strukturerad och har ett öga för såväl detaljer som helheten i dina projekt och med kvalitet och engagemang har du förmåga att driva projekten framåt.

Vi ser gärna att ditt engagemang för frågor som rör miljö och hållbarhet är starkt och att du motiveras lite extra av att jobba i en organisation som har omställning till en mer cirkulär ekonomi högt upp på agendan.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi sitter i nyrenoverade och öppna lokaler i Finntorp med goda kommunikationer.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kan komma att genomföras innan anställning.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut. Självklart är du dock välkommen med din ansökan fram till sista ansökningsdag den 1 februari 2022.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Nacka

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/259

Kontakt

  • Katarina Södergren, Avdelningschef, 070-431 90 75

Publicerat

     2022-01-11

Sista ansökningsdag

     2022-02-01

Dela detta jobb

Senior projektledare inom Stadsbyggnad

Nacka vatten och avfall AB