teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior projektledare inom Stadsbyggnad

Ort
Utgår

2022-09-10

Ansök nu

Senior projektledare inom Stadsbyggnad

Nacka vatten och avfall AB strävar efter att skapa Sveriges främsta vatten- och avfallstjänster för hållbar och kraftfull samhällsutveckling. Vi är ett helägt bolag av Nacka kommun, en av Sveriges mest innovativa kommuner som står inför en stark tillväxt de närmaste åren. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö där alla är delaktiga och har ett gemensamt ansvar för att utveckla Nacka vatten och avfall AB i enlighet med affärsidé, mål och strategier samt våra värderingar att vara professionella, nytänkande och hållbara.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med ett kompetent, livligt och glatt gäng projektledare inom avdelningen Stadsbyggnad! Här ges du chansen att följa med i stadsbyggnadsprocessen från tidigt skede till utbyggd anläggning i ett uppdrag med många möjligheter och intressanta utmaningar. Du får arbeta på en avdelning med engagerade och kunniga kollegor som drivs av målbilden att bidra till en långsiktigt hållbar VA-försörjning i hela Nacka kommun, att bygga stad i Nackas centrala delar eller att omvandla landsbygd till permanenta bostadsområden.

Vi sitter i nyrenoverade och öppna lokaler i Finntorp med goda kommunikationer.

Ditt uppdrag

Du leder och driver framför allt VA-projekt, men bolagsövergripande projekt kan förekomma, med stöd av projektmetodiken XLPM. För VA-projekten har du ansvaret att se till att VA-lösningarna designas med rätt kvalitet och till rätt kostnad. Projekten är ofta komplexa och initieras redan tidigt i detaljplaneskedet och pågår till slutbesiktad anläggning. I rollen ansvarar du för att resurssätta projektet med rätt kompetens och under projektets gång motiverar, engagerar och stöttar du projektmedlemmarna. Du ser till att projektet levererar överenskommet resultat vid överenskommen tidpunkt och inom beslutad projektbudget.

I din roll som senior projektledare inom avdelning Stadsbyggnad har du ett uttalat ansvar för att förbättra projektstyrningen med målet att höja projektmognadsgraden inom bolaget. Du kan komma att gå in i rollen som sponsor för andras projekt eller agera mentor till mer juniora projektledare gällande projektledningsprocesserna,

I ditt arbete ställs du löpande inför frågeställningar inom VA- och entreprenadjuridik, projektledning och i att finna tekniska lösningar i de projekt och utmaningar du ställs inför. Avdelningen Stadsbyggnad består av sju projektledare, VA-ingenjör och projektsamordnare och du rapporterar till avdelningschef, som även har rollen som sponsor, portföljägare och projektprocessägare.

Dina arbetsuppgifter som projektledare innebär bland annat att:

  • Planera och följa upp projektets framdrift, rapportera status till sponsorn/portföljägaren och att ta fram beslutsunderlag och föredra dessa vid styrgruppsmöten.

  • Säkerställa bygghandlingar i projektet och bevaka att VA-kollektivet enbart belastas med nödvändiga kostnader.

  • Ansvara för att ta fram nödvändiga underlag och handlingar för projektet, bl a med stöd av upphandlade konsulter och övriga projektmedlemmar.

  • Ta fram projektspecifika avtal som exempelvis genomförandeavtal med kommunen och VA-utbyggnadsavtal med exploatörer.

Din profil

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att leda projekt inom stadsbyggnad, anläggning och/eller infrastruktur. Du har en universitet- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad alternativt arbetslivserfarenhet som motsvarar utbildningsnivån. Du har en gedigen erfarenhet av att leda projekt med varierad komplexitet och risknivå och är van vid att leda projekt enligt en standardiserad projektledningsmetodik. Det är även meriterande med kunskap inom VA och vetskapen om vad det innebär att leverera kvalitativa VA-tjänster. Har du dessutom förståelse för hur ett kommunalt bolag drivs och beslutsgången i en kommunal verksamhet så är det ett plus.

Tack vare affärsmässighet, ett professionellt förhållningssätt och en god samarbets- och kommunikativ förmåga har du lätt för att bygga långsiktiga och varaktiga relationer med både interna och externa parter. För att lyckas i rollen ser vi att du har ledaregenskaper, trivs med att ta beslut och har ett målinriktat arbetssätt med förändringsledning som en naturlig del. Som person är du prestigelös och tycker om att dela med dig och stötta dina kollegor med din kunskap och att ta till dig av andras kunskap och erfarenheter.

Vi ser gärna att ditt engagemang för frågor som rör miljö och hållbarhet är starkt och att du motiveras lite extra av att jobba i en organisation som har omställning till en mer cirkulär ekonomi högt upp på agendan.

Information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. B-körkort är ett krav. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kan komma att genomföras innan anställning.

I den här rekryteringen samarbetar Nacka vatten och avfall med Compass. Du söker ovan nämnda tjänst via länken där du registrerar dig och bifogar dina dokument. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jens Holmberg på 070 377 06 20. Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Senior projektledare inom Stadsbyggnad

Nacka vatten och avfall AB