teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Process Engineer, Karlstad

Företag Valmet AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Senior Process Engineer, Karlstad

Vill du arbeta som en av Valmets ledande processingenjörer?

Nu har du chansen att bli en del av vår inspirerande arbetsmiljö! I vårt processteam arbetar vi globalt med processlösningar och dimensionering av våra anläggningar för massakokning och kausticering.

Om tjänsten

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi har idag ca 14000 medarbetare runt om i världen varav lite drygt 1600 är anställda i Sverige. Valmets mål är att ge våra kunder världens bästa service. Vi har flera produktions- och R&D enheter i världen  varav den största i Sverige finns i Karlstad. På Valmet arbetar vi aktivt med att leverera hållbara, klimatsmarta och miljövänliga lösningar. 

Vi söker nu en senior processingenjör till Karlstad som vill utvecklas tillsammans med oss. Du kommer att arbeta globalt med anläggningar för massakokning och kausticering.

Du erbjuds

 • Goda utvecklingsmöjligheter inom Valmet, vår förhoppning är att du ska utvecklas till en ledande processingenjör.

 • En intressant och utvecklande arbetsmiljö där du arbetar i nära samarbete med dina kollegor och där du även kommer ha tillgång till en mentor under din första tid hos oss.

 • Att vara en del av ett globalt och ledande företag inom pappersmassaindustrin, i rollen ingår spännande möten med kunder och kollegor runt om i världen för att tillsammans skapa nya och utvecklande lösningar.

Arbetsuppgifter

I teamet arbetar vi i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar inom Valmet. Projekten sträcker sig ca 1–2 år och du arbetar vanligtvis i flera projekt parallellt. Arbetet hos Valmet är självständigt, där du med hjälp och stöttning av dina kollegor planerar ditt eget arbete efter er interna tidsplan samt deadline mot kund. Du kommer till exempel att:

 • Delta i projektarbete i våra leveransprojekt.

 • Utföra processdimensionering.

 • Delta i kundmöten  - både digitala och på plats hos kund.

 • Delta i fabrikstrimning.

 • Initiera förbättringsarbeten och delta i att utveckla våra processer.

 • Vara tekniskt stöd i våra försäljningsprojekt.

Vi arbetar globalt vilket innebär att en del av jobbet sker hos kund, man behöver därför räkna med att ett visst resande ingår i tjänsten.

Typiskt längd på resorna brukar vara ca 1-2 veckor och 1-4 gånger per år.

Vi söker dig som:

 • Är examinerad civilingenjör eller har annan likvärdig relevant teknisk utbildning, alternativt om du skaffat dig motsvarande kompetens genom flerårig arbetserfarenhet

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom kemiteknik, energi, miljöteknik eller motsvarande.

 • Du behärskar god svenska och engelska, i både tal och skrift, då detta används dagligen i arbetet.

 • B-körkort är ett krav.

 • Har erfarenhet av arbete inom cellulosa- och pappersindustrin.

 • Kunskaper i CAD är meriterande.

Som person önskar vi att du är initiativtagande, kommunikativ och flexibel. Vi tror att du är strukturerad och självgående och gärna tar eget ansvar. Att identifiera och lösa problem är något du tycker om och är duktig på. Du bör ha god kommunikationsförmåga liksom att du gillar att samarbeta i team.

Övrig information

 • Start: Omgående enligt överenskommelse, uppsägningstid beaktas.

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Karlstad, Lamberget

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Saetheråsen, Manager-Process Engineering: 070–5656934.

Låter detta intressant? Skicka i så fall in din ansökan så snart som möjligt, vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

When everything works together 

Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. 

Dela detta jobb

Senior Process Engineer, Karlstad

Valmet AB