teknikjobb.se

Senior Operationcenter Technician

Företag Visolit
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-01

Ansök nu

Senior Operationcenter Technician

Vill du jobba med härliga kollegor och med fantastiska kunder? Kom till oss! Vi söker dig som vill jobba i ett företag i tillväxt som satsar på tydliga framgångsfaktorer! 

I Operationcenter fokuserar vi på Incidenthantering, problemutredningar och Internal Change. Vi arbetar med våra kunders Managerade tjänster samt drift, uppgraderingar och teknisk dokumentation. Vi är också behjälpliga i arbetet med tjänsteutveckling. Nu söker vi en Senior Operationcenter Technician som blir en viktig kugge i vårt Operationcenter. Tillsammans med övriga medarbetare inom Operationcenter så står ni för hela vår driftleverans mot kund.

Du kommer att bli en del av ett professionellt och välfungerande team bestående av erfarna kollegor inom drift. Majoriteten av de som arbetar inom Operationcenter har mycket bred kompetens inom flertalet teknikområden. Arbetet ställer stora krav på kundfokus och att du kan arbeta både självständigt och med andra. I rollen ställs även särskilda krav på ansvarstagande.

Rollen innebär

Arbetet kommer innefatta felsökning vid incidenter, problemutredningar och delaktighet i arbetet med tjänsteutveckling samt förvaltning av våra Managerade Tjänster. Även om du ingår i en grupp så krävs det mycket av dig som individ, med eget ansvar och ofta under högt tempo. Löpande ärendehantering, proaktivitet och kunddialog är naturliga delar av din vardag.

Dina dagar kommer att fyllas med:

- Daglig drift och underhåll av kundernas Managerade Tjänster

- Patchning

- Dokumentation

- Changehantering

- Problemutredningar

Eftersom Visolit levererar tjänster 24/7/365 är det schemalagd arbetstid. Både kvälls och helgarbete kommer att vara schemalagt. Vissa resor kan förekomma då vi också finns i Göteborg samt i Norge.

Du kommer att ha daglig kontakt och samarbeta med andra delar inom vår driftorganisation samt vår konsultorganisation. Du kommer också att ha viss kundkontakt och delta i möten ute hos kund. Du kommer även att ha kontakt med leverantörer som berör dina tjänster.

Vem är du?

Du jobbar självständigt och är en kreativ problemlösare med ett stort tekniskt intresse. Du vill utvecklas och fördjupa dig inom dina tekniska intresseområden och följer den tekniska utvecklingen på nära håll, du kanske är med och driver den?

Du har en förmåga att hitta innovativa lösningar och snabbt prioritera om då detta krävs. Du har ett stort eget driv och initiativförmåga och är inte rädd för att ge dig i kast med uppgifter som inte har någon lösning på förhand. Samtidigt som du trivs med att jobba självständigt ser du värdet i att jobba i en grupp med ”högt i tak” och prestigelöshet.

 Vi vill att du har erfarenhet inom:

-Erfarenhet av arbete som Citrix-administratör

- SCCM

- Erfarenhet av drift av Windows 2008/2012/2016-plattformar

- Erfarenhet av att dokumentera

- Grundläggande kunskaper kring nätverk och routing, brandväggar, lagring, moln- och virtualiseringsplattformar

För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 3 års erfarenhet av drift/incidenthantering. Vidare är du van att hantera både virtuella och fysiska servrar samt Managerade klienter (SCCM), du har erfarenhet av drift, Active Directory, kringliggande infrastruktur samt GPO´er. Det är också önskvärt med erfarenhet och  intresse för PowerShell och automation.

Andra viktiga egenskaper är en hög social kompetens och god kommunikationsförmåga. Vi söker någon som tycker att detta är roligt och vill hjälpa andra! 

Tillträde: Så snart som möjligt efter överenskommelse

Omfattning: Heltid. Schemalagd arbetstid, både kvälls och helgarbete förkommer.

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt

Kontakta oss

Ronnie Åsensjö 

Tf. Operationcenter Manager

0733 550 930

Sista ansökningsdag
2019-11-01

Dela detta jobb

Senior Operationcenter Technician

Visolit