teknikjobb.se

Senior Kraftsystemspecialist – Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-06-23

Ansök nu

Senior Kraftsystemspecialist – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för elkraft och vill jobba i framkant med och bidra till den energiomställning som sker.
Avdelning Anläggningsstyrning består idag av 14 medarbetare och nu behöver vi bli fler! Avdelningen finns till för att bidra till att utveckla elnätet på ett effektivt sätt. Vi gör det genom att driva och kravställa teknisk utveckling och att utveckla våra tekniskt styrande dokument så att vi kan bygga och förvalta framtidens nät.
Nu söker vi dig som vill arbeta med oss specialister i ett kreativt team. I rollen som Senior Kraftsystemspecialist kommer du kravställa, driva och samordna frågor. Du trivs bäst när du samarbetar i interna och externa sammanhang . Du är en naturlig rådgivare inför viktiga beslut och är van att verka sammanhållande inom ditt ansvarsområde. Dina fokusområden blir att arbeta med teknisk utveckling, att utveckla styrande dokument och genomföra tekniska utredningar. Resande i mindre utsträckning ingår i rollen.

Du kommer att
Identifiera behov, driva och utvärdera tekniska förbättringar utifrån elnätets risker, möjligheter och strategier

  • Driva och kravställa tekniska utvecklingsprojekt

  • Inhämta och återföra erfarenhet för en effektivare anläggningsutformning

  • Omsätta resultatet från tekniska utvecklingsprojekt och utredningar till krav i tekniska dokument och kommunicera förändrade krav till interna och externa intressenter

  • Utveckla, upprätta och förvalta tekniska riktlinjer och kravspecifikationer

Vi söker dig som
Har erfarenhet från elkraftbranschen och inom region- eller stamnät. Du har en bred erfarenhet och kunskap både från stationer och ledningar. Du är van att formulera och konkretisera tekniska krav och att tolka standarder och föreskrifter i styrande dokument som kravspecifikationer och riktlinjer.

  • Akademisk utbildning inom relevant tekniskt område

  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av nätverksamhet eller motsvarande verksamhet

  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Förutom de formella kompetenserna så lägger vi stor vikt på dina personliga egenskaper. Du är en uthållig, noggrann och strukturerad person, som är van vid att planera och driva ditt arbete på ett effektivt sätt och att alltid fullfölja dina uppdrag. Du har en välutvecklad samarbetsförmåga och du har lätt för att framföra budskap till olika intressenter. Din språkliga förmåga är god, dvs du kan förstå komplicerade språkliga underlag och författa tydliga dokument.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information om att jobba på Vattenfall hittar du här:

https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

Övrig information
Rekryterande chef: Anne Jerresand Pekula, 076-7686715
Rekryterare: Zanko Dasko, 070 253 28 96.

Fackliga representanter är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen med ditt CV och ett personlig brev senast 23/6 2021, urval sker efter slutdatumet.
Befattning: Senior Kraftsystemspecialist

Placeringsort: Trollhättan

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

Senior Kraftsystemspecialist – Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB