teknikjobb.se

Senior Gruvingenjör till Kiruna Underjordsgruva

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Senior Gruvingenjör till Kiruna Underjordsgruva

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen inrymmer arbetsplatserna Geologi, Diamantborrning, Bergmekanik, Mätning samt Planering; totalt ca 50 medarbetare som i samklang ansvarar för gruvans fortlöpande brytningsplaner. Vi skapar och utvecklar vår Mineralreserv som är grunden för en stark Life of Mine Plan i Kiruna. På Gruvplaneringen är du en viktig del av gruvans kontinuerliga utveckling och omges av kompetenta och nytänkande medarbetare som gemensamt skapar förutsättningar för en resurseffektiv och hållbar gruvbrytning.

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla världens största och modernaste underjordsgruva för järnmalm? Vi söker nu en driven och noggrann Senior Gruvingenjör för ett verksamhetsövergripande uppdrag.

I rollen som Gruvingenjör arbetar du huvudsakligen med gruvans strategiska frågor och har en nyckelroll i vårt arbete att utveckla brytningsalternativ för en stark LoMP. Du arbetar även med att kvalitetssäkra brytningsunderlag och beräkningar som ligger till grund för vår Mineralreserv och tillhörande rapportering enligt PERC.

I rollen har du ett nära samarbete med produktionen och våra medarbetare i gruvan vilket förutsätter ett kommunikativt arbetssätt och en förmåga att knyta kontakter. Vi ser dig som flexibel och utvecklingsinriktad med ett omvärldsbevakande intresse och en förmåga att omsätta idéer till verklighet. Du trivs med att sammanföra olika perspektiv och agerar brygga mellan vår verksamhet, vår forskningsavdelning samt lärosäten och externa experter.

Här har du möjligheten att arbeta i gruvbranschens absoluta framkant. Som Gruvingenjör hos oss i Kiruna har du tillgång till verktygen och kollegorna för att skapa dig överblick av gruvans utveckling och därmed möjligheten att bli vår yttersta expert.

Dina kvalifikationer

Som person har du god samarbets- och initiativförmåga, du arbetar strukturerat och självständigt med förmåga att se utmaningar ur ett bredare perspektiv. Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift samt goda färdigheter vad gäller datorhantering. Vi söker dig med akademisk utbildning inom bergteknik. Tjänsten kräver B-körkort. God verksamhetskännedom och kunskap om Kirunagruva är givetvis meriterande.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2021-01-31.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Johan Bergström 073-030 4680.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 070-374 4932.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter: Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Dela detta jobb

Senior Gruvingenjör till Kiruna Underjordsgruva

LKAB