teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet.

Svappavaara Gruvplanering ansvara för att ta fram och leverera nödvändigt underlag för gruvplanering och gruvproduktion. Vi är en liten sektion med unga engagerade medarbetare och stor kunskap. Arbete med geologiska och bergmekaniska frågor i Svappavaara är av största vikt för att säkerställa framtida och fortsatt gruvverksamhet.

Om tjänsten

Vill du vara en viktig pusselbit i att bygga upp och förstärka vår sektion inför framtidens utmaningar?

Vi söker nu en engagerad och ansvarstagande Senior Geolog/Bergmekaniker som Gruppchef till Svappavaara Gruvplanering.

Som Gruppchef hos oss kommer du få en unik möjlighet att bygga upp och utveckla en bra arbetsplats för geologi och bergmekanik i Svappavaara. Du kommer vara med att ta fram rutiner och arbetssätt tillsammans med din grupp som består av en bergmekaniker, två gruvgeologer, en driftgeolog och en provtagare. Som ledare kan du ta det svåra samtalet likaväl som du kan inspirera och coacha dina medarbetare. I chefsrollen ingår givetvis även arbetsmiljöarbete, ekonomisk resultatuppföljning och samverkan med andra arbetsplatser i Svappavaara och inom LKAB.

Du kommer få goda möjligheter till att utvecklas både i din profession och i ditt ledarskap då tjänsten innebär en kombination av fältarbete och chefskap.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturlig förmåga att skapa struktur och prioritera i arbetet. Du har ett organisatoriskt öga och har lätt att få med dig gruppen för att nå era gemensamma mål. Du har en gedigen erfarenhet och känner dig trygg i din roll som geolog eller bergmekaniker och nu vill ta nästa steg att utvecklas som ledare.

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning inom geologi, bergmekanik eller gruvteknik. Du har arbetat några år inom gruvindustri med prospektering samt malm- och strukturgeologi och har god kännedom om dagbrottsverksamhet, gruvplaneringsprocessen samt geologi och bergmekanik.

Tjänsten kräver B-körkort och god kunskap i engelska och svenska.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 27 oktober 2019. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Sektionschef Matti Sormunen 0980- 685 33.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Peter Johansson, 0980-62239
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Senior Geolog/Bergmekaniker som Gruppchef

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Dela detta jobb