teknikjobb.se

Senior Design Engineers / Design Engineers, Plant Engineering

Företag Valmet AB
Ort
Utgår

2021-10-06

Ansök nu

Senior Design Engineers / Design Engineers, Plant Engineering

Vill du ha en flygande start alternativt ta nästa steg i din professionella karriär och få möjligheten att jobba nära våra kunder med att designa Valmets anläggningar?

Plant Engineering är en del i Fiber Business Unit och ansvarar för att designa moderna, konkurrenskraftiga anläggningar i nära samarbetet med andra ingenjörsdiscipliner. Så gillar du tanken på att jobba med teknik som gör det möjligt för våra kunder att tillverka hållbara produkter av förnybara resurser är kanske detta rätt jobb för dig. Vår avdelning växer och vi söker därför två nya kollegor till vårt kontor i Sundsvall. Vi erbjuder arbete i ett världsledande företag tillsammans med några av branchens mest engagerade, erfarna och kunniga ingenjörer. Hos oss finner du ett stimulerande och fartfyllt arbete med stora utvecklingsmöjligheter.

Arbetsbeskrivning
Som Design Engineer arbetar du med att utveckla och konstruera nyckelutrustning till våra Fiberlinjer för att tillgodose våra kunders behov. Du kommer primärt att arbeta med produkterna torn, tankar och tryckkärl. Vi söker både dig som är erfaren och kan tänka dig att ta ett större ansvar redan från början, men vi är även intresserad av dig som är i början av din karriär och vill ha en bra ingång på ett företag med stora framtida karriärmöjligheter.

Inom ramen för våra leveransprojekt kommer du på sikt att anta rollen som Lead Project Engineer där du har en viktig roll att driva och koordinera arbetet gentemot övriga discipliner i projektteamet. Utifrån kontraktskrav planerar, leder och följer du upp engineeringarbetet. Du är även disciplinens tekniska handläggare mot kund och underleverantörer.

Din profil
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du idag arbetar som maskinkonstruktör och vill ta steget och jobba nära våra kunder i Valmets anläggningsprojekt. En annan bra bakgrund är om du har erfarenhet av anläggningskonstruktionsarbete inom processindustrin och motsvarande relevant högskoleingenjörsutbildning.

Som person är du framåt, drivande och har ett stort intresse av teknik och att utforma konkurrenskraftiga lösningar. Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och att du fungerar väl i grupp, likväl som du har förmågan att arbeta självständigt. Att du är lösningsorienterad och initiativtagande värderas högt då vi ständigt arbetar med förbättringar av våra produkter och arbetsmetoder. Du har god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt. Eftersom vi verkar på en global arena bör du tycka om att resa och uppskatta olika kulturer och människor.

Vi erbjuder
Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter erbjuder vi kompetensutveckling, flexibla arbetstider och ett gediget paket av personalförmåner.

Vi investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag: Customers, Renewal, Excellence and People utgör grunden för allt vi gör på Valmet.

Mer information
Hoppas vi har fångat ditt intresse.

Om du vill veta mer om våra tjänster är du välkommen att kontakta Torbjörn Jacobsson, Manager Pressure Vessels & Tanks, 070-585 29 29 eller Magnus Monsell, Director, Plant Engineering 060 – 16 57 46.

För information om rekryteringsprocessen vill vi att du kontaktar Lotta Bäckström, HR Generalist, 076 – 639 85 01.

Urvalet kommer ske löpande så ansök gärna snarast, dock senast den 10:e september, 2021, då tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Varmt välkommen med din ansökan!

When everything works together 

Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. 

Join the team! www.valmet.com/careers

Dela detta jobb

Senior Design Engineers / Design Engineers, Plant Engineering

Valmet AB