teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 23 miljarder kronor 2017 och har cirka 4 100 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Kan du eller är du intresserad av att lära dig att köra lastbil i en spännande gruvmiljö?
Välkommen med din ansökan till truckförare (semestervikariat) i vår unika underjordsgruva hos oss på LKAB.

Vi söker dig, som tillsammans med vår grupp antar utmaningen att på ett säkert, effektiv och positiv sätt driva Bergtransporten framåt och möjliggör tillsvidareanställda kollegor att ta sin välförtjänta semester under sommaren 2020.

När lastmaskinsförare lastat berg och tippar i ett schakt vart berget kommer ner till en tapp då är det ditt arbete att med hjälp av en truck tappa berget på släpet och sedan föra det till våra krossar för vidare malning och transportering upp från gruvan. Detta kräver ett lugn och ett fokus att hantera ett stort tungt fordon samtidigt som du med finess ska lära dig att tappa av berget smidigt på släpet med hjälp av skärmar som sitter inne i truckarna.

Utbildningen till truckförare är 5 veckor och påbörjas under hösten 2019. Vi utbildar vikarier löpande fram till sommaren. Både dagtid och skift förekommer under utbildningstiden.

Dina kvalifikationer

För att lyckas och trivas hos oss krävs att du har ett stort engagemang och ett inkluderande sätt samt att du kan arbeta i team såväl ensam. Stort fokus utöver produktionen ligger på en trivsam och respektfull arbetsmiljö för alla.

Formella krav: gymnasieutbildning (helst fordon, teknik) och körkort B. C-kort och/eller annan maskinförarerfarenhet är meriterande.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter bl annat.

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och gymnasiebetyg.

Urval, intervjuer och påbörjan av utbildning kommer att ske löpande så kom därför in med din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor eller vill veta mer kan du kontakta produktionschef Maria Leander 0970-760 84 eller maria.leander@lkab.com. Facklig kontaktperson: Jim Apelqvist, IF Metall 0970-765 70 eller jim.apelqvist@lkab.com.

Semestervikarier till Truckförare inför sommaren 2020

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-02-01

Ansök nu

Dela detta jobb