teknikjobb.se

Sektionschef Kvalitet och Ledningssystem

Ansök nu

Sektionschef Kvalitet och Ledningssystem

Vill du ansvara för att leda arbetet med att skapa en helhetssyn gällande trafikförvaltningens ledningssystem och processer och därmed lägga grunden för att kvalitet och hållbarhet genomsyrar förvaltningens verksamhet?

Om tjänsten
En ny sektion, Kvalitet och Ledningssystem, bildas nu på trafikförvaltningen med ansvar för ledningssystem för bl a kvalitet, miljö, arbetsmiljö och säkerhet. Sektionen ska ansvara för att hålla ihop strukturen i de olika ledningssystemen, samordna och genomföra rapportering och uppföljning av interna granskningar av ledningssystem samt samordna rapportering och uppföljning av externa granskningar.

Som sektionschef har du ett direkt personalansvar för sektionens 3-4 medarbetare. Du rapporterar till avdelningschefen för Ledningsstaben och ingår i Ledningsstabens ledningsgrupp.

I rollen som sektionschef får du bl a arbeta med att:

-    i nära samarbete med sektionens medarbetare leda och följa upp sektionens leverans och resultat mot verksamhetens mål. 
-    ansvara för att medarbetarna har resurser, information och förutsättningar för att lyckas i sina roller
-    skapa förutsättningar för dialog och samverkan med andra funktioner inom trafikförvaltningen, inte minst avdelningen för verksamhetsstyrning och ekonomi.

Som chef på trafikförvaltningen lever du våra värderingar (samverkan, pålitlighet, öppenhet, kompetens) och arbetar aktivt med både medarbetare och andra chefer inom organisationen genom att vara en förebild, visa gott omdöme, vara ärlig och konsekvent. 

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd: 
- SL Access-kort
- Löneväxling till pensionen
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter
För att trivas i rollen är du kommunikativ och trygg i dig själv. Förändringsledning och relationsbyggande är också centrala förmågor för att kunna driva det förändringsarbete som den nya sektionen kommer ansvara för.

Vidare har du:

- Högskoleexamen eller motsvarande utbildning
- God erfarenhet och kompetens inom något/några av följande områden; processutveckling, processuppföljning, standarder, ledningssystem och certifieringsprojekt. 
- Mycket god kunskap i svenska, tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av direkt ledning med ekonomi-, personal- och planeringsansvar alternativt erfarenhet från att självständigt leda större projekt- eller uppdragsverksamhet. Har du har utbildning inom processbaserad verksamhetsutveckling, standarder/ledningssystem, kvalitetscertifiering eller motsvarande samt erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser inom en verksamhet, är även detta meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Catoni, tfn 08-123 319 37. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vänligen observera att vi kommer ha begränsad möjlighet att besvara frågor under semestertider, men vi återkommer så snart vi kan.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass. 

Sista ansökningsdag är 2021-08-08. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. 

Nyckelord: ISO-standarder, standarder, kvalitetscertifiering, ledningssystem

Dela detta jobb

Sektionschef Kvalitet och Ledningssystem

Trafikförvaltningen, Region Stockholm