teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Om företaget / verksamheten: LKAB Mekaniska är en av Malmfältens största mekaniska verkstäder inom stålkonstruktion och maskinbearbetning. Vi har maskiner, lokaler och kompetens att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. Via helhetslösningar hjälper vi kunder att öka effektiviteten och lönsamheten genom att exempelvis erbjuda underhålls- och serviceavtal.
LKAB Mekaniska är den del av Division Specialprodukter som levererar strategiska tjänster och produkter som används inom LKABs kärnverksamhet – brytning och förädling av järnmalm – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB. Divisionens externförsäljning ökar resursnyttjandet, genererar ökade intäkter och innovation samt stärker varumärket på en internationell marknad. Närmare 700 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK.

Om tjänsten

LKAB Mekaniska har en spännande framtid framför sig och vi genomgår en stor tillväxtfas. Vill just du vara med på den resan? Då företaget växer väljer vi nu att göra en separat avdelning för våra erfarna konstruktörer, som finns placerade i Kiruna, Gällivare och Luleå. Vi behöver därför tillsätta en ny konstruktionschef till denna avdelning. Detta innebär en fantastisk möjlighet att vara med och skapa något nytt.
Rollen som konstruktionschef på LKAB Mekaniska innebär att du har täta kontakter både med kunder och våra övriga interna avdelningar. En viktig del i dina arbetsuppgifter är att proaktivt deltaga i arbetsgrupper och driva ett kontinuerligt förbättringsarbete, skapa relevanta underhållssystem vilket resulterar i en ökad tillgänglighet för våra kunder. Du coachar och uppskattar dina medarbetare att utvecklas och växa i sina roller och ansvarsområden.
I uppdraget ingår följande följande arbetsuppgifter:
Utveckla verksamheten för att nå uppsatta avdelningsmål i linje med företagets kärnvärden
Ansvara för konstruktionsuppdrag
Personalansvar
Resursplanering, ansvar för att bemanna projekten med intern och extern personal
Utveckla kompetens, processer och rutiner
Upprätta budget tillsammans med övriga ledningsgruppen
Skapa samarbete med externa konsultbolag, experter och leverantörer
Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.
Tjänsten kommer vara placerad i Kiruna, strategiskt nära övrig verksamhet.

Dina kvalifikationer

LKAB Mekaniska behöver en person med driv och förmåga att hitta nya lösningar. Någon som kan delegera och arbeta proaktivt. Du som tillsätts till denna tjänst har ett ekonomiskt och affärsmässigt sinnelag i vilken du känner dig trygg i att möta kunder och hitta nya affärer.
Vi söker dig som vill ta en ledande roll och har viljan att utveckla dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid att du är energisk, tar egna initiativ och känner tillfredställelse av att driva projekt från start till mål.
För att lyckas i uppdraget tror vi att du har en utbildning som Civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik. Minst 5 års erfarenhet från ledande befattning inom det tekniska området, med fördel från konstruktion/teknisk utveckling men gärna också underhåll och eller produktion. Du talar och skriver obehindrat på engelska

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda möjlighet att utvecklas och växa i det lilla företagets arbetssätt och storföretagets möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-04

Har du frågor om tjänsten, kontakta VD Jarl Uggla: 076-78 64 246
För frågor rörande rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner Erika Taube: 0980-718 16

Fackliga företrädare: Sakari Alanko, Unionen: 0980-725 08, Ingegerd Kyrö, Ledarna: 0980-710 50, Björn Åström , Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara: 0980-729 03

Sektionschef konstruktion LKAB Mekaniska

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-04

Ansök nu

Dela detta jobb