teknikjobb.se

Scientist - Senior Assay Developer

Ansök nu

Scientist - Senior Assay Developer

Modis söker nu en Senior Assay Developer till Biovica i Uppsala. Detta är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd direkt hos Biovica. Då Modis ansvarar för rekryteringen kontakta nedan ansvarig rekryterare om du har frågor.

Biovica

Biovica fokuserar på att utveckla molekylära verktyg för att mäta och monitorera specifika biomarkörer direkt i blod hos cancerpatienter och särskilt hos bröstcancerpatienter, med målet att kunna sätta in rätt typ av behandling vid rätt tidpunkt. Bolaget grundades 2009 och består av personer med gedigna bakgrunder inom diagnostik- och läkemedelsområdet, med tidigare erfarenheter att bygga framgångsrika Life Science bolag.

Rollbeskrivning

Nu har du chansen att vara med på en utvecklande resa i ett innovationsbolag där rollen som Senior Scientist ställer höga krav på att du kan driva kommersiella forsknings- och utvecklingsprojekt på ett självständigt sätt och enligt tydliga projektmål. Ditt ansvarsområde innefattar främst produktutveckling där du kommer att utföra hands-on laborativt arbete, leda och samordna produktutvecklingsaktiviteter. Du är engagerad, tar initiativ och kommer med egna idéer och tankar där du förväntas bevaka både akademisk litteratur och kommersiellinriktat material för att vara uppdaterad inom det vetenskapliga fältet.

Erfarenhet

  • Du har några års forskningserfarenhet av utveckling av immuno-assays samt erfarenheter av att jobba i kommersiella produktutvecklingsprojekt. Du har dessutom viss kunskap om kvalitetsmässiga/ regulatoriska krav innefattande immuno-kemiska analysmetoder samt ISO13485, IVD-CE och FDA krav
  • Erfarenhet av arbete med ELISA alt. andra antikroppsbaserade tekniker och PCR-teknologi är meriterande.
  • Du har erfarenhet av att självständigt leda och samordna produktutvecklingsaktiviteter.

Egenskaper

  • Som person är du självständig, engagerad och har lätt för att samarbeta med såväl interna kollegor som externa kunder.
  • Du behöver också vara kreativ, flexibel och van att ta initiativ där du samtidigt bidrar med positiv energi och god stämning i organisationen.
  • En förutsättning för att lyckas i den här rollen är förmågan att kunna starta, genomföra och avsluta projekt i samarbete med andra enligt tydligt satta mål och tidslinjer.
  • Att du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på både svenska och engelska är ett krav.

Utbildnings- och kompetenskrav

  • Vi tror att du har en civilingenjörsexamen och/eller PhD inom ex. biomedicin, bioteknik, biokemi, molekylärbiologi eller mikrobiologi.
  • Laborativa hands-on erfarenheter inom området biokemi och molekylärbiologi, gärna kopplat till samarbetsprojekt ex. mellan akademi och industri alt. direkt inom en kommersiell verksamhet.

Vid frågor, kontakta cecilia.larzon@modis.se

Dela detta jobb

Scientist - Senior Assay Developer

Modis Sweden AB