teknikjobb.se

Logga

SBU söker projektledare med klinisk erfarenhet

Företag SBU
Ort
Utgår

2020-12-09

Ansök nu

SBU söker projektledare med klinisk erfarenhet

Som projektledare på SBU leder du arbetet med att sammanställa och utvärdera forskning om behandling, diagnostik och organisation i hälso- och sjukvård och social omsorg. Målet är bättre beslutsunderlag för kliniker och beslutsfattare.

Vi utvärderar effekter och risker med olika insatser genom att göra systematiska litteraturöversikter. Beroende på uppdragens art analyserar vi även hälsoekonomiska och etiska aspekter. Vi arbetar oftast med kvantitativ forskning och strävar då efter att sammanställa resultat med metaanalyser, men gör även sammanställningar av kvalitativ forskning med metasyntes.

Som projektledare vid SBU förväntas du att självständigt ta ansvar för att leda, organisera, prioritera, planera och genomföra flera parallella projekt. I arbetet ingår att rekrytera och samarbeta med externa sakkunniga och andra intressenter som till exempel patientrepresentanter. Några exempel på inslag i projektprocessen är att granska vetenskaplig litteratur, författa och sammanställa manus samt bistå vid kommunikation av resultaten. Arbetet kan också innebära samarbete med andra myndigheter, remissutlåtande, metodutveckling och utbildning.

Tjänsten är placerad på Utvärderingsavdelning 3. SBU:s kontor ligger i centrala Stockholm och där arbetar i dag cirka 95 personer, varav merparten är disputerade inom områden kopplade till SBU:s verksamhet till exempel medicin, socialt arbete och beteendevetenskap. Ytterligare runt 250 sakkunniga medverkar i SBU:s projekt varje år. Se filmen om hur det är att arbeta på SBU här:

Kvalifikationer

  • Forskarutbildning inom för SBU relevant område till exempel inom hälso- och sjukvård eller socialt arbete
  • Erfarenhet av projektledning och arbetsledning, dock krävs ingen erfarenhet av formellt personal- och budgetansvar.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Som person har du lätt för att kommunicera och knyta kontakter, är noggrann, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är även strukturerad och har god analytisk samt stilistisk förmåga. Du har även en god pedagogisk förmåga, ett gott omdöme och personlig integritet. Det är meriterande om du:

  • Är läkare med specialistutbildning
  • Har annan yrkesutbildning och arbetslivserfarenhet från vårdyrke, psykologi eller socialt arbete.
  • Har erfarenhet av arbete med systematiska översikter 
  • Har goda kunskaper inom statistik 
  • Har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor 

Information och kontakt

Anställningen avser en tillsvidareanställning (100 %). SBU tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Kombinationstjänst kan diskuteras

Vid likvärdiga meriter kan sökanden ha företräde som ökar en underrepresenterad grupp på SBU, exempelvis på grund av kön, etnisk tillhörighet eller personer med funktionsnedsättning.

Vid frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Jenny Odeberg, telefon 08-412 32 46, jenny.odeberg@sbu.se, personalspecialist Emma Farm, emma.farm@sbu.se, telefon 08-412 32 05. Fackliga representanter är Lotta Ryk, telefon 08-412 32 35, lotta.ryk@sbu.se (SACO) och Anna Attergren Granath, telefon 08-412 32 77, anna.granath@sbu.se (ST).

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast onsdagen den 9 december 2020. Skicka din ansökan via e-post till registrator@sbu.se, märk ansökan SBU 2020/854.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

SBU har före denna rekrytering redan gjort en bedömning av vilket rekryteringsstöd vi behöver. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt alla kontakter från rekryteringsföretag, försäljare med flera.

 

Dela detta jobb

Logga
SBU söker projektledare med klinisk erfarenhet

SBU