teknikjobb.se

SAP Applikationskonsult

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

SAP Applikationskonsult

Brinner du för att stödja våra kunder med effektiva IT lösningar? Då kanske du är vår nya juniora SAP Applikationskonsult

Vattenfall är ett företag i förändring och vi har stora utmaningar framför oss! I takt med att förändringarna ställs allt större krav på IT, som i många fall är en möjliggörare för att uppnå de effekter som eftersträvas. Vår roll blir allt mer viktig för att stödja verksamheterna. Vattenfall IT är Forsmark och Ringhals huvudleverantör av administrativa IT-tjänster och stödjer de verksamheter som har kärnkraft som sin huvudsakliga verksamhet. Leveransenheten tillhandahåller tjänster för såväl infrastruktur, applikationsförvaltning som utveckling av administrativa system. Inom kort kommer vi att ha ännu fler kunder inom kärnkraftsområdet.

Vi behöver växa och blir starkare, vill du vara med på vår resa?

Ditt ansvarsområde som junior SAP Applikationskonsult
Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du får växa in i en roll som junior SAP applikationskonsult inom några olika ansvarsområden; tillträde, behörigheter och HR. På sikt kommer du att underhålla och vidareutveckla IT-system i vår SAP-miljö. Du ingår i ett team som sträcker sig över geografiska gränser (Forsmark, Ringhals och på sikt även Stockholm) med flera SAP Applikationskonsulter och SAP utvecklare där ni stöttar varandra. Du har ett nära samarbete framförallt med förvaltningsledare och projektledare, men arbetar också på sikt självständigt inom ditt teknikområde. Med rätt personlighet finns stora möjligheter att utvecklas/växa med ansvar och uppgifter.

Vi är ett företag i förändring och med stora utmaningar framför oss, vilket ställer krav på en flexibel organisation och medarbetare som har förmågan att hantera förändringar genom en positiv inställning.

Du kommer framförallt att arbeta med:

 • Konfigurering och systemutveckling (kontakt med användare, felsökning + proaktivitet, åtgärder på kort och lång sikt)
 • Kontinuerligt underhåll av förvaltningsdokumentation
 • Projekt och uppdrag, både större och mindre

Som SAP Applikationskonsult hos oss behöver du ha följande kvalifikationer:

 • IT-teknisk utbildning på universitet/högskola, som ger en god grund att stå på eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet/förståelse för konfigurering/systemutveckling
 • Erfarenhet/kunskap av att arbeta med processer för att uppnå hög kvalitet, t.ex. ITIL samt testning
 • Stort intresse för komplexa tekniska system och sammanhang.
 • Stort intresse för verksamheten som använder applikationerna
 • Flytande svenska och mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt.

Vi söker dig som är analytisk, nyfiken och kan överblicka helheten, samtidigt som du kan gå in i detaljer genom att du arbetar strukturerat. Du är ansvarstagande, planerar din egen tid och är drivande. Du kan samarbeta och är bra på att förstå de behov som kunderna uttrycker. Din absoluta drivkraft är felsökning och att hitta effektiva lösningar. Du gillar en miljö med många förändringar. Vi är ett glatt gäng med mycket öppenhet och humor.

Det är meriterande om du har kvalifikationer/erfarenheter inom ett eller flera områden:

 • Erfarenhet av konfigurering inom något område i SAP.
 • Erfarenhet av behörighetsadministration.
 • Erfarenhet av tillträdessystemet.
 • Erfarenhet av HR modulen.

Vi arbetar i en miljö präglad av mycket högt ställda krav på IT-säkerhet.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag, och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Placeringsort: Ringhals, resor till Forsmark och Stockholm kommer att förekomma.

Vattenfall erbjuder dig
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Alinde Huss, 0705-666612. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Elnoosh Farhoudfar, tel. 0730 60 25 49. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 31 januari, 2020.

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga representanter är Sofi Wadström (Akademikerna), Inger Strandberg / Lars-Erik Näsman (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). För att komma i kontakt med representanterna, ring Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

SAP Applikationskonsult

Vattenfall AB