teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Samhällsplanerare

Ort
Utgår

2022-08-15

Ansök nu

Samhällsplanerare

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred
kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden. Vi
ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig
uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur. På
Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats
som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft,
professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

Enheten för samhälllsplanering arbetar med att stödja kommunerna i deras detaljplanearbete men även med tillsyn av kommunala antagandebeslut om detaljplaner. Vi handlägger olika stöd för bland annat byggande av bostäder men arbetar även med frågor om bostadsförsörjning. Vårt uppdrag är även att bevaka och samordna statliga intressen inom den fysiska planeringen och i fastighetsfrågor. I elektrifieringen av Sverige, som är en del av nationella klimatmålen, har vi en roll genom handläggningen av nätkoncessioner. Vi ska även stödja kommunerna i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi medverkar och är en viktig part i Trafikverkets infrastrukturplanering.

Inom enheten för samhällsplanering, som för närvarande har tio medarbetare erbjuds du ett stimulerande arbete med stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Vår verksamhet är en betydelsefull del av Gävleborgs läns hållbara utveckling. För att bidra till utvecklingen av länet har vi flera viktiga uppgifter där vi ger myndigheter, kommuner och enskilda råd och stöd inom flera verksamhetsområden. 

I rollen som samhällsplanerare kommer du att arbeta med:
• Handläggning av detaljplaner och områdesbestämmelser
• Samverka med och ge råd till länets kommuner i den fysiska planeringen
• Samverka med andra statliga myndigheter och internt inom Länsstyrelsen
• Medverka i pågående arbete för digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen

Beroende på erfarenhet och intresse kan du även komma att arbeta med handläggning av:
• Översiktsplaner
• Infrastrukturplaner
• Fastighetsbildningsärenden
• Nätkoncessionsärenden
• Statliga bostadsstöd
• Bostadsförsörjning

Eftersom vi utvecklar verksamheten kan arbetsuppgifterna komma att variera över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot fysisk planering, såsom samhällsplanerare, kulturgeograf, arkitekt, landskapsarkitekt, lantmätare eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du ska ha goda kunskaper om och erfarenhet av arbete från offentlig verksamhet, gärna länsstyrelse eller kommunal verksamhet. Du ska även ha goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med gällande plan- och bygglagstiftning.

Det är meriterande om du har kunskaper om samt erfarenhet av arbete med infrastruktur, miljölagstiftning, nätkoncessioner, fastighetsbildning, digitalisering och/eller GIS. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att driva och samordna projekt eller större arbetsuppgifter. 

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat och att du kan skapa och förvalta yrkesmässiga relationer.

I arbetet hanteras flera uppdrag samtidigt och därför söker vi dig som är strukturerad, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du har en förmåga att väga samman komplex information och visar omdöme vid avvägningar och prioriteringar. Du trivs i att både arbeta självständigt och i grupp och du delar gärna med dig av dina erfarenheter.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du ska ha goda kunskaper inom Office-paketet.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt ingå i Länsstyrelsens krisorganisation.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer:5368-2022
Sista ansökningsdag: 2022-08-15

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Samhällsplanerare

Länsstyrelsen Gävleborg