teknikjobb.se

Samhällsbyggnadschef till Gnesta kommun

Företag Gnesta Kommun
Ort
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Samhällsbyggnadschef till Gnesta kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.
Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Gnesta kommun är i en ständig tillväxt med ett starkt fokus på att bli attraktivt för såväl boende som besökare och näringsidkare, där småstadscharmen samtidigt värnas. De närmsta åren kommer det finnas ett stort behov av nya bostäder, infrastruktur, samhällsfastigheter och på att ta fram mer industrimark för att attrahera företag att etablera sig på orten.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har det samlade ansvaret för kommunens myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskyddslagstiftningen, livsmedel, alkohol och tobak samt plan- och byggnadsväsendet. Förvaltningen har också ansvaret för gatu- och parkfrågor samt för räddningstjänsten som köps från Sörmlandskustens räddningstjänst. Förvaltningen arbetar också med frågor av mer kommunövergripande karaktär som berör regional utveckling, strategisk och fysisk planering, klimat- och hållbarhetsfrågor, kollektivtrafik samt mark och exploatering.

Arbetsbeskrivning
Som förvaltningschef för samhällsbyggnadsområdet är du en viktig motor i både drift och utveckling av kommunen och ansvar för en organisation om 4 chefer med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Förvaltningen består av ca 60 medarbetare. Samhällsbyggnadschefen rapporterar till kommundirektören och ingår i ledningsgruppen där du förväntas att aktivt medverka för att utveckla Gnesta kommun.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som samhällsbyggnadschef så behöver du vara en förebild genom att ha ett äkta engagemang för samhällsbyggnad och för hållbar samhällsutveckling. Du är en coachande chef, mån om att sätta mål, stötta och utveckla individer för lagets bästa. Du behöver ha mycket god förmåga att arbeta både strategiskt och operativt och du behöver kunna driva ett brett spektrum av frågor samtidigt.

Du har erfarenhet från ledande chefsbefattning i offentlig verksamhet med tydlig politisk styrning och med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Det är avgörande att du har förmåga att leda och samspela tillsammans med den politiska ledningen och att du har en utvecklad förståelse för vad det innebär att leda i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du har varit chef över andra chefer.

Förväntningarna på samhällsbyggnadschefen kommer från många håll och vi ser därför att du trivs i en utåtriktad roll och har förmåga att kommunicera, skapa engagemang och stå för den verksamhet du leder.
Du har en akademisk examen inom ett relevant arbetsområde eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2021-08-01
Referensnummer: A1038095

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Anders Axelsson
Kommunchef
0158-275101
anders.axelsson@gnesta.se

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad.
Körkort är krav.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Samhällsbyggnadschef till Gnesta kommun

Gnesta Kommun