teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

SAKKUNNIG INOM ELNÄTSTEKNIK TILL ENERGIFÖRETAGEN

Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

SAKKUNNIG INOM ELNÄTSTEKNIK TILL ENERGIFÖRETAGEN

Brinner du för att Sverige ska ha ett robust och väl fungerande elnät, ett elnät där de som arbetar kan känna sig säkra? Då har vi en tjänst för dig!

Behovet av ett robust och väl fungerande elnät har aldrig varit större, och nu söker Energiföretagen Sverige nya medarbetare som vill arbeta med några av nutidens största utmaningar. 

Vi söker nya medarbetare som vill arbeta med att utveckla branschens viktigaste verktyg för hållbarhet, kvalitet och säkerhet – Elnätsbranschens riktlinjer (EBR). Som medlem i EBR:s kansli ingår du i en gruppering med sakkunniga som driver arbetet för att utveckla och underhålla EBR. Du arbetar tillsammans med branschrepresentanter från hela landet, alla delar av energisystemet och har tillgång till ett unikt nätverk där hela branschens spetskompetens finns att tillgå.

 EBR är organiserat i fyra utskott: Utskottet för hälsa, miljö och säkerhet, Kompetensutskottet, Ekonomiutskottet och Teknikutskottet. Vi söker i första hand medarbetare inom konstruktion, byggnation och underhåll. Arbetet utförs i nära samverkan med våra medlemsföretag.

 Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

 • Driva arbetet som leder till att EBR-material på ett beprövat sätt omsätts till användbara produkter (exempelvis anvisningar, digitala produkter och utbildningar)

 • Genomföra behovsanalyser baserat på medlemsföretagens önskemål och omvärldsbevakning samt initiera nya projekt som säkerställer att behovet uppfylls. Exempelvis genom framtagning av nya produkter och tjänster.

 • Driva arbetet i ett av utskotten

 • Medverka i framtagandet av utbildningar

Vi ser även goda möjligheter till självledarskap där du kan forma dina egna arbetsuppgifter och vardag.

 Din profil 

Vi söker dig som:

 • Är kunnig inom elnätsteknik och vill dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper

 • Har examen från en elkraftteknisk utbildning

 • Har ett par års praktisk erfarenhet från arbete på ett elnätsföretag eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

 • Har kännedom om branschen och de lagar och regelverk som gäller inom elnät

 • Har förmågan att se helheten, planera, prioritera och agera proaktivt

 • Är en god kommunikatör i skrift och i tal  

 • Är bekväm med att prata inför andra

Du är ansvarstagande och kan driva ditt arbete självständigt, samtidigt som du har mod och integritet att ställa krav och be om hjälp när det behövs. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

Vi erbjuder dig  

 • Att få jobba med en av nutidens största frågor – elnätsutbyggnad & underhåll

 • Tillgång till branschens samlade erfarenhet, bestående av bland annat företagsrepresentanter och specialister.

 • Ett unikt nätverk med representanter från samtliga delar av energibranschen.

 • Bra anställningsvillkor och personalförmåner såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag med mera.

Vi tycker det är viktigt att våra medarbetare har en bra balans mellan arbetstid och fritid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi är öppna för flexibla lösningar och digitala arbetssätt vilket gör att du som söker tjänsten kan bo på annan ort i landet. #LI-MM

Om Energiföretagen Sverige

 I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle. Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som samlar Sveriges energiföretag och skapar rätt förutsättningar så att de kan fortsätta leverera hållbar energi till alla, alltid.   

Varmt välkommen din ansökan!

Dela detta jobb

logo
SAKKUNNIG INOM ELNÄTSTEKNIK TILL ENERGIFÖRETAGEN

Workspace Recruit