teknikjobb.se

Säkerhetsingenjör-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-04-18

Ansök nu

Säkerhetsingenjör-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste
miljöskyddsprojekt?
 
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
 
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
 
Nu söker vi två drivande och engagerade säkerhetsingenjörer.
 
Vad du kommer att göra
I rollen som säkerhetsingenjör kommer du arbeta med säkerhetsgranskning samt följa säkerhetsfrågorna på SKB:s driftsatta anläggningar och i projekt för planerade anläggningar. Det innebär bland annat att:
– genomföra fristående säkerhetsgranskning
– hantera kontakter med SKB:s anläggningar, projekt och Strålsäkerhetsmyndigheten
– delta i utveckling av SKB:s gransknings- och säkerhetsarbete
 
Vem är du?
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning. Du kan också vara gymnasieingenjör med flerårig erfarenhet av kärnteknisk verksamhet och säkerhetsarbete.
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Det är en förutsättning att du har förmåga att ta egna initiativ för att föra dialog och få fram den information som krävs för att kunna göra självständiga bedömningar. Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga i både tal och skrift. God analytisk förmåga, systematiskt arbetssätt samt engagemang för säkerhetsfrågor är också viktiga egenskaper.
 
Det är meriterande om du har
– kompetens inom kärnavfallsfrågor
– kompetens inom säkerhet efter förslutning
– erfarenhet av kärnteknisk verksamhet och säkerhetsarbete
– erfarenhet av arbete med säkerhetsredovisning, analyser och säkerhetstekniska driftförutsättningar
 
Här kommer du att arbeta
Enheten Kärnteknisk säkerhet ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB. Enhetens huvudansvar är att genomföra fristående säkerhetsgranskning av SKB:s kärntekniska verksamhet samt att ansvara för myndighetskontakter och rapportering inom området kärnsäkerhet. Enheten består av nio medarbetare som är stationerade i Solna, Östhammar/Forsmark och Oskarshamn. Enheten står inför spännande utmaningar och här finns utvecklingsmöjligheter för dig i samband med SKB:s planerade byggprojekt samt den granskning som ska göras av helt nya säkerhetsredovisningspaket.
 
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
 
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
 
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
 
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
 
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
 
På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
 
Ytterligare information
Rekryterande chef: Susanne Hamlin Lindqvist, 070-762 21 50.
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60.
 
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.
 
Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar. Vid placering i Solna kan frekventa resor till Forsmark bli nödvändiga.
 
Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
  
Körkort B är ett krav.
 
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 18 april 2021. Urval sker löpande.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.

Dela detta jobb

Säkerhetsingenjör-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB