teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhetsingenjör- Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Säkerhetsingenjör- Forsmarks Kraftgrupp

Är du intresserad av reaktorsäkerhetsfrågor, har god erfarenhet av vår verksamhet och vill säkra säkerheten inom FKA? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/ 

Nu söker vi en Säkerhetsingenjör till enheten NOS, Strålsäkerhet, på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enhet NOS ansvarar för att ha en oberoende syn på strålsäkerhetsfrågor inom FKA.
Som Säkerhetsingenjör kommer du att arbeta tillsammans med erfarna kollegor med kunskap inom olika kompetensområden där vi eftersträvar en helhetssyn över anläggningarnas status och de modifieringar som planeras. I vår oberoende roll genomför vi fristående säkerhetsgranskning (FSG), oberoende säkerhetsvärderingar samt analyserar FKA:s verksamhet baserat på inträffade händelser och egna observationer. Utöver vår oberoende roll är vi stödjande och kravtolkande gällande den kravbild som gäller för strålsäkerhet.

Dina arbetsuppgifter
• genomföra fristående säkerhetsgranskningar, med mekaniska anläggningsändringar som huvudområde
• vara kontaktperson mot Strålsäkerhetsmyndigheten tilldelade ärenden
• observera och analysera FKA:s strålsäkerhetsverksamhet
• stödja organisationen i identifierandet av strålsäkerhetsfrågor
• förvalta företagsgemensamma rutiner avseende säkerhetsledning

Om dig
Vi ser gärna att du har

• gedigen erfarenhet av kärnkraftsindustrin

• god kunskap om FKA:s anläggningar och dess anläggningsvisa samfunktion

• tidigare arbete med säkerhetsanalyser

• god kommunikationsförmåga på svenska, både verbalt och i skrift

Tidigare erfarenhet inom konstruktionsarbete är meriterande.

Som person har du hög integritet, god samarbetsförmåga och delar med dig av din kunskap samtidigt som du tar till dig av andras erfarenheter. Du kan värdera ärendens påverkan på strålsäkerheten och kan anpassa din arbetsinsats efter detta.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Joachim Bende tfn 070-530 39 08.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Carolina Bölander tfn 073431 12 60. 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Juha Rintala, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark.

 

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2022.
 
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Location: Östhammar


 

 

 

 

Dela detta jobb

Säkerhetsingenjör- Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB