teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhetschef till Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-24

Ansök nu

Säkerhetschef till Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
 
Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en säkerhetschef till Vattenfall Eldistribution AB!
 
Eldistributions uppdrag att möjliggöra elektrifieringen i Sverige är en fråga som berör alla i samhället. Vill man arbeta inom en samhällsviktig funktion och vara mitt i elektrifieringen av vårt samhälle är Eldistribution platsen att vara på. Säkerhet och säkerhetsskydd har ett stort fokus inom Vattenfall koncernen och ligger ledningen varmt om hjärtat. Vi arbetar hårt för att skydda våra tillgångar på ett effektivt sätt genom ett systematiskt och proaktivt arbetssätt.

Arbetsuppgifter
 
Säkerhetsavdelningen ansvarar för att säkerställa att verksamheten har ett adekvat skydd inom områdena fysisksäkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet och resiliens. Då delar av verksamheten omfattas av säkerhetsskyddslagen ansvarar enheten även för säkerhetsskyddsfrågor. Avdelningen arbetar med kravställning, stöd, utbildning och uppföljning inom ansvarsområdet gentemot övriga delar av Eldistribution. Avdelningen bemannar även verksamhetens tjänsteman i beredskap och bistår vid säkerhetsincidenter.
 
Som säkerhetschef så kommer du att leda säkerhetsavdelningen inom Vattenfall Eldistribution. I uppgifterna ingår att skapa förutsättningar för medarbetarna att lösa sina uppdrag, och kunna tillvarata deras kompetenser och verksamhetsutvecklingsidéer. Då avdelningens ansvar spänner över stora delar av säkerhetsområdet värdesätts en bred erfarenhet inom områden som riskhantering, säkerhetsskydd, fysisk säkerhet, informationssäkert, skydd av personuppgifter, kontinuitetsplanering, systematiskt säkerhetsarbete, incidenthantering, krisplanering, personsäkerhet, resesäkerhet och eventsäkerhet.
I rollen ingår även att agera biträdande- och ersättande för säkerhetsskyddschefen.
Resor förekommer.
 
Du kommer att

 • Verka för att avdelningen ger ett adekvat stöd inom säkerhetsområdet till hela verksamheten.

 • Utveckla och maximera potentialen hos dina medarbetare.

 • Utveckla det systematiska säkerhetsarbetet.

 • Inrikta och leda arbetet med säkerhet och beredskap.

 • Följa upp och kontrollera säkerhets- och beredskapsarbetet.

 • Ge råd och stöd till verksamheten inom säkerhet och beredskap.

 • Stödja chefer med avvikelserapporter och handlingsplaner.

 • Säkerställa att incidenter och risker inom säkerhetsområdet utreds och hanteras.

 • Genomföra bolagets säkerhetskyddsanalys.

 • Ansvara för framtagande av styrande dokument, samordning, omvärldsbevakning, arbetsmetoder och incidentuppföljning.

 • Rapportera till säkerhetschefen för affärsområdet Eldistribution.

Dina kvalifikationer

 • Vi ser att du har:

 • Chefserfarenhet genom att leda verksamhetsplaneringsfrågor, budgetfrågor, kom-petensutvecklingsfrågor och personalfrågor.

 • Erfarenhet av säkerhetsskydd.

 • Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

 • Vi ser det även som meriterande om du:

 • Har certifiering inom säkerhet t ex CISSP, CPP, CISM, etc.

 • Har erfarenhet från eldistribution eller Vattenfall.

 • Framgångsrikt lett utvecklings- och förändringsarbete

 
Vi söker vi dig som är trygg i ditt ledarskap, och möjliggör för gruppen att sätta rätt riktning. Du har ett strukturerat arbetssätt då många aktiviteter kommer vara tidskritiska och viktiga att de blir rätt. Du är självgående och har en god samarbetsförmåga då detta krävs för att arbeta med säkerhetsfrågor inom organisationen.
 
Vi erbjuder
Som Säkerhetschef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
 
Övrig information
Rekryterande chef: Mikael Vos, 070 202 62 94
Rekryterare: Anders Nielsen, 070 078 68 40
 
Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 2022-05-24!
 
Befattning: Säkerhetschef
Placeringsort: Helst vid Vattenfalls huvudkontor i Solna, men det kan även gå bra vid någon av våra andra kontor i Luleå, Trollhättan eller Umeå.
 
Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
 
#LI-SE
Location: Solna 

 

 

Dela detta jobb

Säkerhetschef till Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB