teknikjobb.se

Säkerhetsanalytiker

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Säkerhetsanalytiker

Har du erfarenhet av säkerhets- och processanalyser och vill fortsätta att utvecklas inom området? Trivs du i en analyserande roll med många kontaktytor och varierande uppdrag?
   
Enheten Säkerhetsanalys söker nu en ny kollega som vill ingå i ett engagerat team som har till uppgift att långsiktigt säkerställa strategiskt viktig kompetens för Vattenfall inom främst områdena termohydraulik och anläggningsdynamik med koppling till säkerhetsanalys för Vattenfalls kärnkraftanläggningar.
  
Ansvarsområde
Enheten Säkerhetsanalys genomför säkerhetsanalyser, processanalyser och andra värme-/strömningstekniska analyser. Att upprätthålla en hög kompetens inom området är centralt för att kunna genomföra säkerhetsvärdering och bedöma lämpligheten i anläggningsutformning utifrån krav och föreskrifter.
  
Som säkerhetsanalytiker kommer du att stötta tillståndshavarna med komplexa analyser, utredningar eller strategiska beslut. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse kan du arbeta i rollen som säkerhetsanalytiker eller analysledare, detta kan också variera beroende på uppdrag. I rollen som analysledare förväntas man dessutom kunna kombinera de analytiska kunskaperna med ledarskap och engagemang för att axla större analysuppdrag samt få gruppen att levererar tillsammans mot högt ställda krav.
  
Kvalifikationer
•    Relevant civilingenjörsutbildning
•    Erfarenhet av säkerhetsanalyser
•    Erfarenhet från kärnkraft är meriterande
•    Erfarenhet från ett eller flera av dessa analysprogram ses också som meriterande: TRACE, RELAP5, APROS, BISON, POLCA och COPTA.
•    Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
  
Vi söker dig som trivs i en roll där du får arbeta självständigt och ta dig an komplexa frågor. Du tycker att det är viktigt med ett noggrant och strukturerat arbetssätt och är van att arbeta med kvalitetstänk. Med din goda samarbetsförmåga har du lätt för att skapa kontakter och agera bollplank. Du är bra på att se vad som är viktigt utifrån ett helhetsperspektiv och du bidrar med nya idéer och söker aktivt nya utmaningar.
  
Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Du omges av erfarna och mycket kompetenta kollegor vilket skapar goda möjligheter till personlig utveckling. Läs mer om våra förmåner här.
  
Placeringsort Stockholm, Uppsala, Västerås, Göteborg eller Oskarshamn. Resor är en naturlig del av tjänsten.
    
Några frågor?
Om själva tjänsten: Lennart Säterberg, 070-277 84 52.
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01.
  
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Adam Rush, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Åke Wallin, Ledarna
  
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 juni 2019.
   
Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
   
Vår organisation
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
   
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Säkerhetsanalytiker

Vattenfall AB