teknikjobb.se

Riskingenjör

”Safety first” är vårt viktigaste ledord men det uppfylls inte av sig själv utan alla medarbetare måste hjälpas åt. Vi söker just nu en riskingenjör som kan stötta verksamheten både strategiskt och operativt i att identifiera och förebygga risker inom miljö- och arbetsmiljöområdet.

Om tjänsten

Som riskingenjör ingår du i ett team bestående av åtta starkt engagerade och dedikerade kollegor som i huvudsak hanterar frågor som berör miljö, arbetsmiljö och säkerhet. Ditt huvudsakliga ansvar som riskingenjör är att inom miljö- och arbetsmiljöområdet samordna, utveckla och följa upp arbetssätt och metoder för att arbeta förebyggande utifrån ett riskperspektiv.

Du verkar som kompetensstöd och deltar i olika riskbedömningsaktiviteter samt leder processen för hur vi utreder eventuella incidenter inom miljö- och arbetsmiljöområdet. Rollen innefattar också att leda utredningar samt att hålla interna utbildningar.

Som riskingenjör ansvarar du för interna rutiner och lagefterlevnad avseende systematiskt brandskyddsarbete, vilket också inkluderar planering och genomförande av utrymnings- och katastrofövningar.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad brand- och riskingenjör eller liknande. Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom området och det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom industri. Rollen kräver att du är väl insatt i arbetsmiljölagstiftningen, Sevesolagstiftningen och brandskyddslagstiftning.

Som kompetensexpert och ansvarig för att driva utvecklingsarbete inom ramen för riskhantering förväntas du hantera och förtjäna rollen som informell ledare. En nyckel till framgång är att vara en god kommunikatör och att ha förmågan att skapa förtroendeingivande relationer. Som riskingenjör förväntas du på ett effektivt sätt kunna värdera och prioritera utifrån ett riskperspektiv. Nyfikenhet och starkt engagemang krävs för att finna olika sätt att lösa och hantera situationer.

Att jobba på Höganäs

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och strävar efter mångfald. Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du utvecklas och når din fulla potential. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, där vi tydliggör att vi strävar efter öppenhet som ett sätt för både medarbetare och företag att utvecklas. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen – och vi – står inför. I nära samarbete med våra intressenter siktar vi mot vår vision om ett hållbart samhälle, att inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver, med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonsindustrin, ytbeläggnings- och sammanfogningstekniker, additiv tillverkning och vattenrening; områden som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle. Höganäs grundades 1797 och idag sysselsätter vi 2 400 engagerade medarbetare i 16 länder i Europa, Amerika och Asien. Vår omsättning under 2020 var 0,8 miljarder euro. Våra ägare är Lindéngruppen och FAM.

Intresserad?

Vi tillämpar löpande rekrytering så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdagen är den 22 september.

Contact person

Åsa Rasmusson

Manager Environment, Occupational Health and Safety

+46 730736904

Asa.Rasmusson@hoganas.se

 

Charlotte Siversson

HR Business Partner

+46 707916188

Charlotte.Siversson@hoganas.com

Dela detta jobb

Logo
Riskingenjör

Höganäs AB