teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Radiofysiker till Ringhals

Ansök nu

Radiofysiker till Ringhals

Är du vår nästa Radiofysiker? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 
Ringhals har idag två reaktorer i drift och två i avställningsdrift. Med nya spännande och utvecklande arbetsuppgifter har vi nu möjlighet att utöka radiofysikstaben ytterligare. Vi söker därför tre radiofysiker till gruppen Radiologistöd (NSRS) på enheten Radiologi och Operativt skydd.
 
Om jobbet

Verksamheten NSRS består bland annat av områdena radiofysik, radiokemi, dosimetri, avfall och haveriberedskap och utgör tillsammans med det operativa skyddet enheten NSR. NSRS ansvarar bland annat för kvalificerade nuklidspecifika mätningar, analys och rapportering av radioaktiva ämnen i reaktorsystem, friklassning av avfall, utsläppsövervakning och utsläppsanalys samt omgivningsradiologi och persondosimetri. Vi ansvarar även för utveckling och genomförande av utbildningar på Ringhals inom haveriberedskap, radiologi och strålskydd.
 
Förutom rutinmässiga analyser deltar NSRS i utvecklingsarbetet för att bland annat begränsa uppbyggnaden av radioaktivitet i reaktorsystemen. Vi tar fram mätunderlag i friklassningsärenden och utför strålskärmsberäkningar. NSRS bidrar med specialistkompetens inom radiologifrågor mot hela Ringhals organisation samt i myndighetsärenden. Vi ingår också i Ringhals haveriberedskapsorganisation där vi ansvarar för radiologifunktionen.
 
Vi erbjuder ett utåtriktat och självständigt arbete som radiofysiker på en grupp där det erbjuds stora möjligheter till utveckling och fördjupning. Hos oss bidrar du med nyckelkompetens inom radiologi i våra olika delområden, vid inkommande myndighetsärenden, vid tolkning av krav och föreskrifter, i det löpande och långsiktiga arbetet under drift och revision på Ringhals 3 och Ringhals 4, men också i frågor som rör avveckling av Ringhals 1 och Ringhals 2.
 
Dina arbetsuppgifter
 
• Planering, genomförande och analyser inom delområden avfall, friklassning, nuklidspecifika mätningar, mätteknik samt dosimetri.

• Utsläppsövervakning, avfallskontroller och helkroppsmätningar.

• Utvecklingsarbeten, händelseutredningar och rapportskrivning.

• Framtagande, uppdatering av instruktioner och anvisningar.

• Upprätthållande av kontaktytor, både internt och externt mot såväl Strålsäkerhetsmyndigheten som övriga Kärntekniska anläggningar.

• Delta i nationella och internationella samarbetsforum, t.ex. arbete mot WANO och EPRI.
 
Om dig
 
Vi söker dig som har en magister, master eller doktorsexamen i fysik eller motsvarande. Sjukhusfysikerlegitimation eller examen inom radiofysik är meriterande.

• Vi ser det som meriterande om du har detektorkunskaper, erfarenhet inom dosimetri eller mätteknik och friklassning.

• Vi ser det även som fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av myndighetskontakter och från att arbeta med kravtolkning från exempelvis Strålsäkerhetsmyndigheten.

• Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har mycket goda kunskaper i engelska

• Körkort B är ett krav
 
Som person är du strukturerad och tycker om att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vi tror också att du uppskattar att arbeta med komplexa frågor. Du har en förmåga att analysera och bryta ner dem i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem.
 
Om oss
 
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
 
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. 
 
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
 
Övrig information
 
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Karin Magnander; karin.magnander@vattenfall.com

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg; lina.friberg@vattenfall.com
 
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.
 
Placeringsort: Ringhals
 
Välkommen med din ansökan senast den 5/12 via denna sida eller sök via Vattenfalls intranät eller https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Dela detta jobb

Radiofysiker till Ringhals

Vattenfall AB