teknikjobb.se

Radiofysiker till Decom Center, BUND, Ågesta samt Ringhals

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-11-24

Ansök nu

Radiofysiker till Decom Center, BUND, Ågesta samt Ringhals


Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som tar oss framåt mot en fossilfri framtid?

Som Radiofysiker hos oss kan du göra skillnad.
 


Vi på Vattenfall arbetar intensivt för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi dig som är engagerad och som vill arbeta hos oss som är en av Sveriges största elproducenter. Tillsammans bidrar vi till ett bättre klimat.
 


Business Unit Nuclear Decommissioning (BUND) inom Vattenfall BA Generation är ansvarig för avvecklingen av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Inom BUND’s svenska verksamhet pågår nu tre viktiga avvecklingsprogram; Ringhals 1 & 2, där reaktorerna nu tagits ur drift och planering pågår för att påbörja nedmontering och rivning hösten 2022, Ågesta kärnkraftverk (Ågestaverket) samt sista fasen av nedmontering av forskningsreaktorn R2 i Studsvik. Vi söker nu radiofysiker som kan hjälpa till att driva vårt arbete framåt!
 


Din roll som Radiofysiker

Som en av våra experter inom radiofysik blir du delaktig i att säkerställa en säker och effektiv avveckling. Tillsammans med dina kollegor kommer du bland annat att ansvara för mätningar av radioaktivitet för att avgöra omfattningen på olika avvecklingsinsatser. Med din kompetens bidrar du till att utveckla avfallshanteringsprocessen så att mindre avfall behöver slutförvaras och en större mängd material kan gå tillbaka till kretsloppet genom återvinning. Ett stort fokus kommer att vara på ständiga förbättringar så att mätresultat och beräkningar håller rätt kvalitet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

• Planera, genomföra och följa upp radiologiska mätningar

• Utföra radiologiskt utredningsarbete kopplat till avvecklingsprojekt

• Utveckling av mätmetoder och effektivare användning av mätinstrument

• Bistå strålskyddsorganisationen med teoretiska beräkningar och annat radiologiskt expertstöd

• Delta i branschnätverk och bevaka utvecklingen inom ämnesområdet för att identifiera nya metoder och utvärdera nya mätinstrument
 


Du kommer att ingår i en relativt stor grupp av radiofysiker, avfallsspecialister och avfallsingenjörer som tillsammans säkerställer kravuppfyllnad för allt avfall som uppstår vid avvecklingen av ett kärnkraftverk. Inledningsvis kommer du att jobba huvuddelen av din tid med avvecklingen av kärnkraftverket i Ågesta (utanför Farsta, strax söder om Stockholm).

Efter hand som du kommer in i arbetsuppgifterna kommer du att kunna jobba mer med att förbereda och så småningom delta i avvecklingen av Ringhals 1 och 2.
 


Dina kvalifikationer

Du har en relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå. Har du erfarenhet av avveckling och nedmontering av kärntekniska anläggningar, olika mätmetoder, aktivitetsinventarieberäkningar eller statistiska modeller är det meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Vi tror att du trivs med att driva förändringar, gärna antar nya utmaningar och kan arbeta självständigt.
 


Som person är du driven och kommunikativ men också noggrann och uthållig. Du motiveras av resultat genom samarbete och är intresserad av att utveckla och effektivisera processer.
 


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Placeringsort är Ågesta (utanför Farsta, Stockholm) och Ringhals.
 


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 15 oktober 2021.
 


Mer information

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef Erika Bohl Kullberg, 0722-15 03 68 Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du vår rekryterare Ann Nilsson, 0702-18 77 90.
 


Fackliga representanter:

Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.
 


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vår organisation

Business Area Generation är ansvarig för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland, och Services Nordic i Sverige och Finland. BA Generation ska vara ledande inom energiproduktion inom områdena vattenkraft och kärnkraft, med säker drift och låga CO2-utsläpp. Vi är ca 7400 anställda.Business Unit Nuclear Decommissioning är ansvarig för avveckling och rivning av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Uppdraget för BU Nuclear Decommissioning är att säkerställa en säker, kostnadseffektiv och optimerad avveckling och rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.
 #LI-CB1

Dela detta jobb

Radiofysiker till Decom Center, BUND, Ågesta samt Ringhals

Vattenfall AB