teknikjobb.se

Radiofysiker – Ringhals AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-08

Ansök nu

Radiofysiker – Ringhals AB

Är du vår nästa Radiofysiker? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Radiofysiker till gruppen Radiologistöd (NSRS) på Ringhals.

Om jobbet
Verksamheten NSRS består bland annat av områdena radiofysik, radiokemi, dosimetri, avfall och haveriberedskap och utgör tillsammans med det operativa skyddet enheten NSR. NSRS ansvarar bland annat för kvalificerade nuklidspecifika mätningar, analys och rapportering av radioaktiva ämnen i reaktorsystem, friklassning av avfall, utsläppsbevakning och analys, samt omgivningsradiologi och persondosimetri. Vi ansvarar även för utveckling och genomförande av utbildningar på Ringhals inom haveriberedskap och strålskydd.

Förutom rutinmässiga analyser deltar NSRS i utvecklingsarbetet för att bland annat begränsa uppbyggnaden av radioaktivitet i reaktorsystemen. Vi tar fram mätunderlag i friklassningsärenden och utför strålskärmsberäkningar. NSRS bidrar med specialistkompetens inom radiologifrågor mot hela Ringhals organisation samt i myndighetsärenden. Vi ingår också i Ringhals haveriberedskapsorganisation där vi ansvarar för radiologifunktionen.

Vi erbjuder ett utåtriktat och självständigt arbete som radiofysiker. Du kommer att fungera som tekniskt stöd och kompetent resurs inom området för övriga organisationen. Hos oss bidrar du med nyckelkompetens inom radiologi vid inkommande myndighetsärenden, tolkning av krav och föreskrifter, i det löpande och långsiktiga arbetet under drift och revision på Ringhals 3 och Ringhals 4, men också i frågor som rör avveckling av Ringhals 1 och Ringhals 2.

Dina arbetsuppgifter
• Agera nyckelkompetens gällande radiologiska frågor

• Planering, genomförande och analyser inom friklassning och nuklidspecifika mätningar.

• Utsläppsövervakning, avfallskontroller och helkroppsmätningar.

• Utvecklingsarbeten, händelseutredningar och rapportskrivning.

• Upprätthållande av kontaktytor, både internt och externt mot såväl Strålsäkerhetsmyndigheten som övriga Kärntekniska anläggningar.

• Delta i nationella och internationella samarbetsforum, t.ex. arbete mot WANO och EPRI.

Om dig
Vi söker dig som har en magister, master eller doktorsexamen i fysik.

• Arbetslivserfarenhet eller utbildning inom radiofysik eller kärnfysik är mycket meriterande.

• Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från nuklidspecifika mätningar och arbete med friklassningsfrågor.

• Vi ser det även som fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av myndighetskontakter och från att arbeta med krav från exempelvis Strålsäkerhetsmyndigheten.

• Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har mycket goda kunskaper i engelska

• Körkort B är ett krav

Som person planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Slutligen, arbetar du bra med komplexa frågor. Du har en förmåga att analysera och bryta ner dem i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Karin Magnander tfn 070-4310018

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Robert Andersson tfn 073-6844803

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 8/6 – 2021 via Vattenfalls hemsida. Vi kommer kalla till intervjuer till löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut. Vänta därför inte med din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Radiofysiker – Ringhals AB

Vattenfall AB