teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

PRV söker civilingenjörer

Ort
Utgår

2022-01-26

Ansök nu

PRV söker civilingenjörer

Ref PH 2021/124

Till vår Patentavdelning söker vi dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft. Vi söker dig som vill påbörja eller fortsätta en karriär inom patentbranschen. På patentavdelningen arbetar vi med patentansökningar och uppdrag inom alla teknikområden.

Arbetsuppgifter

Vill du jobba med framtidens teknik redan idag? Då kan patentingenjör vara något för dig! Du får hela tiden lära dig nytt eftersom du arbetar med den senaste utvecklingen och arbetet är en utmaning där teknik går hand i hand med juridik. Innan du är färdig patentingenjör genomgår du en 18 månaders patentingenjörsutbildning som varvar praktik med teori. Teorin inkluderar både handledning och lärarledd undervisning. Kurserna omfattar databaser, sökverktyg, granskningsmetodik, klassystem, patentjuridik och rapportskrivning.

Alla framgångsrika, utvecklande företag har en sak gemensamt - en väl genomarbetad immaterialrättsstrategi. Den som får ett patentskydd kan hindra andra att importera, tillverka och sälja produkter som bygger på patentet. Som patentingenjör bedömer och beslutar du om patent. Patentbranschen är aktiv och näringslivet ställer höga krav på oss.

Vem är du?

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller akademisk examen på minst magisternivå inom något eller några av följande teknikområden:

  • byggteknik, inriktning konstruktion

  • organisk kemi, det är meriterande om du även har kunskaper inom polymerkemi,

  • telekom eller inom elektroteknik, datateknik, informationsteknik, teknisk fysik eller liknande och med intresse för telekom.

Examen ska vara uttagen senast vid anställningens början. Kundkontakt sker både på svenska och engelska så det är mycket viktigt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på båda språken. Vi söker dig som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft. För att trivas i rollen som patentingenjör är du som söker nyfiken och intresserad av att sätta dig in i ny teknik. Du är analytisk och beslutsam samt arbetar effektivt och strukturerat för att nå resultat. Du har ett flexibelt förhållningssätt samt förmåga att prioritera. God samarbetsförmåga är också viktigt då arbetet präglas av kontakter både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande med baskunskaper i tyska, franska eller annat patentintensivt språk.

PRV erbjuder

Efter patentingenjörsutbildningen blir du patentingenjör och får fatta egna beslut i våra kunders patentansökningar. Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/ . På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb . PRV:s värdegrunds ledord är Omvärldsfokus, Framåtanda och Engagemang.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och kursförteckning över eftergymnasiala studier senast 2022-01-26.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Elin Sylvan, Ann Börjeson, Markus Willgert eller HR-Specialist Petter Svensson. Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

I denna rekrytering använder vi oss av tester. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringkanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Keywords: livsmedelsteknik, bränslen, galenisk farmaci, farmakologi, katalys, läkemedel, food technology, fuels, galenics, pharmacology, drug chemistry, organic chemistry, catalysis, radio, antenn, 5G, 6G, telekom, telecom, wireless, network, telecommunication, RAN, NR, ICT, IKT, mobile, cellular, finite element method, mechanics, building information modelling, building, bridge, geotechnology, civil engineering, building physics, structural mechanics, concrete structures, steel structures,

Dela detta jobb

logga
PRV söker civilingenjörer

Patent- och registreringsverket - PRV